EUROLYGA 2023

Tarptautinė aviacijos sporto federacija paskelbė nedelsiant stabdanti Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje

„Ukrainoje vykstantis karinis konfliktas kelia didelį tarptautinį susirūpinimą. Mes visi labai liūdime dėl neišvengiamos žmonijos karo kainos ir dėl šio konflikto kilsiančių humanitarinių krizių. Pagrindinis FAI tikslas yra išlaikyti vientisumą ir remti oro sporto plėtrą visose šalyse, laikantis vertybių, kurios puoselėja įtrauktį ir peržengia nacionalinius skirtumus.“ – rašoma Tarptautinės aviacijos sporto federacijos vykdomosios valdybos nutarime.

 Tarptautinė aviacijos sporto federacija paskelbė nedelsiant stabdanti Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje<br> fai.org nuotr.
 Tarptautinė aviacijos sporto federacija paskelbė nedelsiant stabdanti Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje<br> fai.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 7:05 PM

Tarptautinė aviacijos sporto federacija (FAI) šiandien išplatino pranešimą, kad vykdomoji valdyba vienbalsiai nusprendė nedelsiant sustabdyti Rusijos ir Baltarusijos narių veiklą.

Taip pat, patikino, kad bendradarbiaus su FAI nariais, FAI oro sporto komisijomis ir kitomis suinteresuotosiomis šalimis, kad užtikrintų, jog situacija būtų atidžiai ir reguliariai stebima ir būtų priimti tolesni sprendimai dėl esamų ir būsimų priemonių. Ir užtikrins konsultavimąsi su visų FAI sankcionuotų renginių, kurie vyks Europoje nuo dabar iki 2023 m. balandžio mėn., organizatoriais, siekiant įvertinti tiesioginį ir netiesioginį konflikto Ukrainoje poveikį ir kokiomis pagalbos formomis FAI galėtų suteikti pagalbą, siekiant išlaikyti tokių įvykių vientisumą.

Lietuvos aeroklubas, vienas iš FAI narių, dar šeštadienį (vasario 26d.) kreipėsi į tarptautinę aviacijos sporto federaciją su raginimu suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos narystę organizacijoje. Taip pat pabrėžė, kad Lietuvos aeroklubo sportininkai, nedalyvaus Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos organizuojamose aviacijos sporto varžybose bei atšauks kvietimus Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos piliečiams dalyvauti aviacijos sporto varžybose ir čempionatuose, kuriuos planuojama surengti Lietuvoje.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos. Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.