EUROLYGA 2023

Lietuvos buriuotojai smerkia Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą ir imasi aktyvių veiksmų

Lietuvos buriuotojai, reaguodami į Rusijos karinę agresiją prieš nepriklausomą Ukrainos valstybę, nutraukė ryšius su Rusijos ir Baltarusijos organizacijomis bei sportininkais ir pradėjo kreipimąsi į pasaulinių buriavimo varžybų organizatorius su prašymu suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos teisę dalyvauti buriavimo varžybose.

 Buriuotojai palaiko ukrainiečius.<br> LBS nuotr.
 Buriuotojai palaiko ukrainiečius.<br> LBS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-01 18:15

„Tai, kas šiandien vyksta Ukrainoje yra sunkiai suvokiama. Rusijos agresija prieš nepriklausomą demokratinę Ukrainos valstybę yra akivaizdus tarptautinės teisės pažeidimas ir nusikaltimas prieš Ukrainos žmones. Mes, buriuotojai, turime daug pažįstamų šioje šalyje. Dar šią vasarą „Platu 25“ pasaulio čempionate Nidoje lankėsi daug ukrainiečių įgulų, rudenį, mūsiškiai startavo Europos čempionate Odesoje, o šiandien jų namai, jų žemė yra siaubiami okupantų.

Mažiausiai, ką galime padaryti, tai įvardinti dalykus tikraisiais jų vardais ir visomis jėgomis prisidėti prie dabartinių pasaulio pastangų daryti kuo didesnį spaudimą agresoriui dėl karinių veiksmų nutraukimo“,- teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Raimundas Daubaras.

Lietuvos buriuotojų sąjunga patvirtino oficialų kvietimą visiems savo nariams nedelsiant nutraukti ryšius su Rusijos ir Baltarusijos sporto organizacijomis bei siekti suspenduoti šių valstybių komandų dalyvavimą tarptautinėse varžybose.

Į varžybų organizatorius pirmieji kreipėsi patys jauniausi – „Optimist“ – buriuotojai, kurie šiuo metu nuvykę į Valenciją, Ispaniją, ir ruošiasi startuoti „Opti Orange“ regatoje.

„Išsiaiškinau, kad tarp varžybų organizatorių ir rėmėjų yra Rusija bei „Gazprom“ – Rusijos pinigais finansuojami regatos vaikų prizai, nors tos pačios šalies kariuomenė Ukrainoje bombarduoja vaikų darželius ir ligonines. Asmeniškai išsiunčiau laišką „Opti Orange“ su aiškia mūsų pozicija: jei nebus nutraukti ryšiai su Rusija, mes boikotuosime šias varžybas.

Su tokiomis pat užklausomis į organizatorius kreipėsi ir kitų valstybių buriuotojai. Kol kas jokio atsakymo iš organizatorių nesulaukėme, nors varžybų startas turėtų būti jau kovo 4 d.“,- teigė Lietuvos „Optimist“ jachtų klasės asociacijos prezidentė Asta Pajarskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.