EUROLYGA 2023

Naujoje VDU sporto centro salėje du Lietuvos tinklinio klubai kausis dėl Baltijos lygos aukso

Artėjantį savaitgalį naujoje VDU Valdo Adamkaus sporto centro salėje vyks Baltijos moterų tinklinio lygos finalo ketverto turnyras, kuriame varžysis net dvi Lietuvos komandos – Kauno „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“.

Kauno „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“.<br> E.Šemioto nuotr.
Kauno „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“.<br> E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 3:01 PM

2017 metų Baltijos lygos čempionėmis taip pat Kaune tapusios „Kauno-VDU“ tinklininkės po penkerių metų pertraukos bandys pakartoti tą patį pasiekimą. Ambicijų neslepia ir šiais metais smarkiai sustiprėjusi „Aušrinė-KKSC“.

Abi Lietuvos komandos pusfinalyje stos į kovą tarpusavyje. Šis mačas vyks šeštadienį 18.30 val. Pirmajame pusfinalyje nuo 15.30 val. žais dvi Estijos ekipos – Talino „Tallinna Ulikool-Kikas“ ir Tartu „TU-Bigbank“.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas salės tinkliniui Andrius Gaidys džiaugiassi, kad abu Lietuvos klubai dirba vis profesionaliau ir pelnytai pateko tarp stipriausių lygos komandų.

„Kauno-VDU“ klubas jau parodė, kad gali sėkmingai žaisti ne tik Lietuvoje ar Baltijoje, bet ir Europos turnyre. Neabejoju, kad jis sieks savo aikštėje pakartoti 2017 metų sėkmę“, – sakė A. Gaidys.

Tuo tarpu „Aušrinė-KKSC“ dar pernai išgyveno sunkesnį periodą. Komanda buvo smarkiai atjaunėjusi ir net nedalyvavo Baltijos lygoje. Šiemet matome ryškų šuolį į viršų.

„Džiaugiuosi, kad prie Jonavos komandos vairo sugrįžo trenerė Raimonda Strelkauskaitė. Taip pat nuo sezono pradžios matosi, kad klubo vadyba yra pasikeitusi. Komanda socialinėje erdvėje pradėjo būti matoma – tiek rėmėjams, tiek sirgaliams. Komanda dalinasi medžiaga apie rungtynes, filmuoja interviu tiek namuose, tiek išvykose. Tikrai yra ryšys tarp komandos ir jos sekėjų. Visa ta gera atmosfera atsispindi ir žaidime“, – pasakojo A. Gaidys.

A. Gaidys apgailestavo, kad abi Lietuvos komandos tarpusavyje susitiks jau pusfinalyje, tačiau neabejoja, jog tiek „Kaunas-VDU“, tiek „Aušrinė-KKSC“ iškovos medalius.

„Tikrai tikiu tuo. Neabejoju, kad tiek Kaunas, tiek Jonava parodys savo dantis ir medalių iš savo rankų nepaleis. Kviečiu visus sirgalius ir tinklinio gerbėjus šį savaitgalį atvykti į Kauną“, – kalbėjo A. Gaidys.

Baltijos moterų lygos finalai vyks sekmadienį. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 11.30 val., o didysis finalas – 14.30 val.

A. Gaidys pabrėžia, kad tokie tarptautinio lygio turnyrai Lietuvoje yra labai reikalingi.

„Tai nėra vietinis čempionatas, kur šalies komandos varžosi tarpusavyje. Čia varžysis stipriausios Baltijos lygos komandos, tarp kurių dvi bus iš Lietuvos. Tokie turnyrai yra būtini Lietuvai, nes klubams tai yra puiki galimybė būti pastebėtiems, o sirgaliams – pamatyti gero lygio tinklinį. Lietuvos ekipos gali tiesiogiai prisitraukti rėmėjus ir parodyti, koks įdomus yra tinklinis“, – pabrėžė LTF viceprezidentas.

Džiaugiasi istoriniu „Amber-Arlangos“ pasiekimu

Praėjusį savaitgalį Tartu (Estija) vyko „Credit24“ Baltijos vyrų tinklinio lygos finalo ketvertas. Pirmą kartą jame žaidė Lietuvos komanda – Gargždų „Amber-Arlanga“. Mūsiškiai pralaimėjo dramatišką mūšį dėl bronzos medalių ir liko ketvirti.

„Patekimas į finalo ketvertą jau rodo, kad Gargždų komanda yra lygiavertė visoms stipriausioms ekipoms. Galbūt čempionė Tartu „Bigbank“ šiek tiek išsiskiria – tiek savo biudžetu, tiek žaidėjų pajėgumu, bet tikėjau, kad „Amber-Arlanga“ parsiveš medalį. Nepavyko, bet nieko tokio. Žiūrovams buvo įdomu stebėti mūsiškių pasirodymą, kuris šiaip ar taip įėjo į istoriją“, – sakė A. Gaidys.

Vienas LTF vadovų neabejoja, kad su savo užsidegimu bei ambicijomis „Amber-Arlanga“ nesustos ir vis garsiau apie save primins ne tik Baltijai, bet ir Europai.

„Čia tik pradžia. Gargždų komanda rodo kitiems Lietuvos klubams, kaip reikia kryptingai dirbti ir siekti savo tikslų. Klubas matomas žiniasklaidoje, auka jo sekėjų skaičius. Linkių komandos vadovams kelti dar aukštesnius tikslus ir pradėti dalyvauti ir CEV „Iššūkio“ taurės varžybose“, – linkėjo A. Gaidys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.