EUROLYGA 2023

„Granito“ rankininkai kelialapį į atkrintamąsias BHL varžybas užsitikrino aidint finalinei sirenai

Baltijos rankinio lygoje (BHL) trečiadienį sužaistos dvejos rungtynės. Jose tarpusavyje susitiko Lietuvos klubai. Rungtynėse Vilniuje svečiai pergalę išplėšė aidint finalinei sirenai, o Klaipėdoje vykusiame susitikime nugalėtojas nepaaiškėjo.

Vietą atkrintamosiose BHL varžybose užsitikrino Kauno „Granito“ rankininkai. <br>Rankinis.lt nuotr.
Vietą atkrintamosiose BHL varžybose užsitikrino Kauno „Granito“ rankininkai. <br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 9:07 AM

Vietą atkrintamosiose BHL varžybose užsitikrino Kauno „Granito“ rankininkai. Ketvirtą vietą užimantys kauniečiai svečiuose po labai atkaklios kovos 23:22 įveikė laipteliu aukščiau esančią ir jau anksčiau vietą atkrintamosiose užsitikrinusią Vilniaus „Šviesą“. Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 12 sekundžių šeimininkai rezultatą išlygino. Tuomet „Granito“ treneris Vaidotas Grosas paėmė pertraukėlę ir po jos kauniečiams pavyko surengti rezultatyvią ataką. Pergalingą įvartį prieš pat nuaidint finalinei sirenai pelnė Paulius Šarkauskas.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Marius Kairys, pelnęs 12 įvarčių. P. Šarkauskas surinko 5 įvarčius. „Šviesos“ komandai po 5 įvarčius įmetė Valdas Drabavičius, Rosvaldas Ramunis ir Karolis Bliuvas.

Dėl paskutinių dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas kovojantys Klaipėdos „Dragūnas“ ir HC „Vilnius“ pasidalijo po tašką. Uostamiestyje vykęs susitikimas baigėsi lygiosiomis 28:28. Šeimininkams po 5 įvarčius pelnė Tomas Drakšas ir Benas Butkus. Svečių gretose Valdas Drevinskas pasižymėjo 8 įvarčiais, Martynas Žala įmetė 7 įvarčius.

Tiesioginius kelialapius į BHL pusfinalius jau iškovojo 1-2 vietas užsitikrinę Estijos „Serviti“ ir „Viljandi“ klubai. 3-6 vietas užėmusios komandos pateks į ketvirtfinalį. „Šviesa“ ir „Granitas“ jau ramūs dėl vietos ketvirtfinalyje. Tuo tarpu „Vilniaus“ ir „Dragūno“ komandoms viską lems šį savaitgalį vyksiantys paskutiniai reguliariojo sezono turai.

Penktą vietą užimantis „Vilnius“ po 23 turų turi 27 taškus. Šeštoje vietoje esančio „Dragūno“ sąskaitoje – 26 taškai po 22 rungtynių. Septintoje vietoje esanti latvių Duobelės „Tenax“ po 22 rungtynių turi 25 taškus. Kitos komandos jau neturi vilčių patekti į atkrintamąsias.

Paskutiniame ture „Vilnius“ sostinės derbyje šeštadienį susitiks su „Šviesa“. Estijoje viešėsiantis „Dragūnas“ rungtyniaus su „Tapa“ ir „Viljandi“ ekipomis. Su tais pačiais Estijos klubais išvykoje susitiks su lietuvius siekianti aplenkti Duobelės komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?