EUROLYGA 2023

V. Klyčko dėkojo sporto bendruomenei su susivienijimą: „Didžiuojuosi matydamas vienybę“

Praeityje pasaulio bokso čempionu tapęs bei vienas iš geriausių visų laikų planetos boksininkų Vladimiras Klyčko pasidžiaugė Ukrainos tautos vienybe bei sporto bendruomenės parodyta pozicija.

Vladimiras Klyčko.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Vladimiras Klyčko.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Vitalijus ir Vladimiras Klyčko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vitalijus ir Vladimiras Klyčko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 12:20 PM

45-erių buvęs boksininkas kalbėdamas „Sky Sports“ teigė, kad šiuo metu karo niokojamai Ukrainai yra būtina net menkiausia pagalba.

„Mums reikia atsargų, mums reikia maisto, vaistų. Mums reikia bet kokios paramos, ypatingai finansinės paramos, bes esame palikti vieni.

Vis dėlto tam tikra prasme mes esame kartu, nes visas demokratinis Vakarų pasaulis stovi su mumis. Jei šis karas nesiliaus Ukrainoje, jis išplis“, – teigė V.Klyčko.

Legendinis boksininkas taip pat negailėjo šiltų žodžių sporto bendruomenei bei įvairioms organizacijoms už tai, kad jos pritaikė tam tikras sankcijas Rusijos sportui.

„Didžiuojuosi matydamas vienybę ir sporto bendruomenėje – Tarptautinis olimpinis komitetas, bokso federacijos, UEFA, FIFA, „Formulė 1“. Jos turi uždrausti dalyvauti Rusijos komandoms.

Neturiu nieko prieš sportininkus, bet jie pristato režimą ir tam tikru būdu turi ryšį su šiuo karu. Svarbu parodyti pasauliui, kad karas nėra tinkama priemonė ir sportas su tuo nesitaikys“, – samprotavo ukrainietis.

Pats V.Klyčko kiek anksčiau jau teigė, kad yra pasiruošęs ginklu ginti Rusijos užpultą šalį. Šalia garsaus boksininko prisijungė ir kiti šalies sporto atstovai.

Tarp jų ir pasaulinio garso žvaigždės grįžusios į karo niokojamą Ukrainą – boksininkas Oleksandras Usykas ir dar metų pradžioje „Australian Open“ teniso turnyre dalyvavęs Serhijus Stachovskis.

„Didžiuojuosi ukrainiečių tauta. Visi stovi vieni už kitus. Dar niekada taip nesididžiavau būdamas ukrainiečiu, kaip didžiuojuosi dabar“, – teigė V.Klyčko.

Legendinio boksininko brolis Vitalijus Klyčko šiuo metu užima Kijevo mero pareigas.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?