EUROLYGA 2023

Tokijo olimpiadoje dalyvavęs Rusijos dviratininkas keičia pilietybę

Tokijo olimpinėse žaidynėse Rusijos olimpinio komiteto komandą atstovavęs dviratininkas Pavelas Sivakovas keičia pilietybę į Prancūzijos.

 Tokijo olimpiadoje dalyvavęs Rusijos dviratininkas keičia pilietybę<br> Pool/REUTERS/Scanpix nuotr.
 Tokijo olimpiadoje dalyvavęs Rusijos dviratininkas keičia pilietybę<br> Pool/REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 5:03 PM

24-erių sportininkas teigia, kad jis užaugo Prancūzijoje ir jau ilgą laiką planavo pilietybės keitimą su Tarptautine dviračių sporto sąjunga (UCI).

„Norėjau atstovauti Prancūzijos nacionalinei komandai jau ilgą laiką ir buvau pateikęs prašymą UCI, tačiau matant kas vyksta Ukrainoje, norėjau šį pokytį įgyvendinti kuo greičiau“, – pareiškė sportininkas.

Prieš septynis mėnesius vykusioje olimpiadoje dviračių plento varžybose P.Sivakovas užėmė 32-ąją vietą.

„Gimiau Italijoje, o į Prancūziją persikėliau kai man buvo 1 metai. Prancūzija yra ta šalis kurioje užaugau, pamilau važinėjimą dviračiu ir tapau lenktynininku. Jaučiu, kad tai mano namai. Būtų svajonės išsipildymas, jeigu galėčiau dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse atstovaujant Prancūzijos rinktinei“, – skelbė P.Sivakovas.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.