EUROLYGA 2023

Suomija jau skelbia – jos rengiamame ledo ritulio čempionate agresoriaus ir jo pakaliko nebus

Rusijos sukelta agresija ir karas prieš Ukrainą kelia viso pasaulio panieką ir pasipriešinimą. Sporto pasaulis taip pat kovoja, siekdamas izoliuoti agresoriaus sporto ekipas bei rinktines.

Suomijos ledo ritulininkai tapo olimpiniai čempionai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Suomijos ledo ritulininkai tapo olimpiniai čempionai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Suomijos ledo ritulininkai tapo olimpiniai čempionai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Suomijos ledo ritulininkai tapo olimpiniai čempionai.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2022, 12:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2022, 12:57 PM

Sekmadienį paskelbta, kad mūsų šalies asociacija „Hockey Lietuva“, reaguodama į įvykius Ukrainoje, kartu su kitų šalių ledo ritulio federacijomis kreipėsi į Tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF) ir prašo pasaulinės organizacijos suspenduoti arba tiesiog išmesti Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio federacijas iš IIHF.

Kreipimąsi pasirašė Estijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos bei Vokietijos ledo ritulio federacijos.

2022 metų pasaulio čempionato rengėja Suomija šią savaitę paskelbė, kad nežada į turnyrą priimti okupantų ir jų pakalikų rinktinių

„Savaitgalį susitikome su IIHF prezidentu Lucu Tardiffu. Suomijos ledo ritulio asociacija reikalauja, jog Rusija ir Baltarusija būtų visiškai pašalintos iš tarptautinės ledo ritulio veiklos, o mūsų komanda, jei IIHF neprisiklausys prie reikalavimų, neketina žaisti prieš šių šalių rinktines“, – sakė Suomijos ledo ritulio asociacijos pirmininkas Harri Nummela.

Vadovas patikino, kad agresoriams nebus leidžiama atvykti į turnyrą Suomijoje.

„Taip pat konstatavome, kad Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimas gegužę Tamperėje ir Helsinkyje vyksiančiame pasaulio čempionate yra neįmanomas“, – pareiškė Suomijos ledo ritulio federacijos vadovas.

Šios šalies rinktinė vasarį Pekine tapo olimpine čempione.

Planetos pirmenybės vyks gegužės 13-29 dienomis, o Rusijos olimpinio komiteto ekipa po burtų turėjo žaisti A grupėje kartu su Kanada, Vokietija, Šveicarija, Slovakija, Danija, Kazachstanu ir Italija, o baltarusiai – su Suomija, JAV, Čekija, Švedija, Latvija, Norvegija ir Didžiąja Britanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.