EUROLYGA 2023

Būsimų finalininkų akistatoje – „Hockey Punks“ triumfas

Sekmadienį įvykusioje būsimų Lietuvos ledo ritulio čempionato finalininkų dvikovoje pergalę ir vėl iškovojo „Hockey Punks“ komanda.

„Hockey Punks“ ir „Energija“ dvikova<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ir „Energija“ dvikova<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2022, 7:23 PM

Vilniaus „Pramogų“ arenoje įvykusioje akistatoje „pankams“ nebuvo lengva, tačiau jie galiausiai 4:3 palaužė Elektrėnų „Energijos“ pasipriešinimą. Prieš būsimus varžovus finale „Hockey Punks“ atstovai laimėjo visas penkias reguliaraus sezono batalijas.

Į priekį šeimininkai įsiveržė jau trečiąją susitikimo minutę, kai iš toli tiksliai iššovė Rokas Bacevičius (02:15, rez. perd. Aliaksejus Kuveka).

Savo pranašumą vilniečiai padvigubino kėliniui įpusėjus, kai pasižymėjo Edvinas Boroška (11:36, rez. perd. Tadas Kumeliauskas).

Visgi, išlaikyti dviejų įvarčių persvaros jiems nepavyko, kadangi greitame išpuolyje po Jaromiro Šusterovo reido ritulys atsidūrė „Hockey Punks“ vartų tinkle (13:41, rez. perd. Artūras Katulis, Andrejus Beznosovas).

Antrajame kėlinyje „Hockey Punks“ pranašumą panaikino Egidijus Binkulis, išlyginęs rungtynių rezultatą (33:40).

Kiek vėliau arenoje įsivyravo nerami tyla: į bortą stipriai atsitrenkusiam pirmojo „Energijos“ įvarčio autoriui J. Šusterovui prireikė medicinos pagalbos, o nuo ledo jis buvo išgabentas neštuvų pagalba.

Dėl šio epizodo buvo priimtas sprendimas anksčiau laiko skelbti pertrauką, o likęs antrojo kėlinio laikas buvo sužaistas jau po antrosios pertraukos.

Sugrįžus po pertraukos „7bet-Hockey Punks“ atstovai sugebėjo pasižymėti mažumoje po Ilja Busilko (36:06, rez. perd. Aivaras Bendžius, T. Kumeliauskas) įvarčio, bet netrukus užsidirbę dar vieną nuobaudą jie į savo vartus praleido įvartį žaisdami trise prieš penkis. Įvarčio autorius „Energijos“ gretose – Karolis Krasilnikovas (38:40, rez. perd. E. Binkulis, A. Katulis).

Trečiajame kėlinyje aktyviau žaidė „Energija“, bet vienintelis įvartis krito būtent į jų vartus, kai tolimą metimą pataisęs Ilja Četvertakas tapo pergalingo įvarčio autoriumi (54:20, rez. perd. R. Bacevičius, E. Boroška).

„Pergalės pasiekti nepavyko: užvakar turėjome sunkią kovą dėl finalo ir pasiekėme savo pirmojo etapo užduotį.

Turime problemų su sudėtimi, turime traumuotų žaidėjų, kai kurie žaidėjai negalėjo atvažiuoti, bet noriu pagirti vyrus, kad jie puikiai atlaikė tempą, kovą ir žaidė iki galo.

Nors rungtynės turnyrinėje lentelėje nieko nelėmė, mes žaidėme iki paskutinių akimirkų, tad po rungtynių padėkojau savo vyrams“, – apie rungtynes kalbėjo „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.

„Džiugu dėl trijų taškų, bet pasiruošimas finalams dar vyksta ir mūsų komanda turi daugiau nei parodė šiandien.

Galbūt jie jautė, kad tai nėra lemiamos rungtynės ir tai buvo lyg žvalgyba prieš finalus. Nežaidėme beveik keturias savaites, tai irgi jautėsi, ypač kai žaidėme dvi rungtynes per tris dienas.

Rungtynės buvo geros, intensyvios, tikrai naudinga praktika“, – po susitikimo pasisakė „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.

Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliariajame sezone liko sužaisti tris rungtynes, kurios visos bus žaidžiamos kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.