EUROLYGA 2023

Vytautas Strolia ir vėl pajėgiausių trisdešimtuke: „Smagu, bet žinau, kad galima geriau“

Baigėsi Kontiolahtyje (Suomija) vykęs septintas pasaulio biatlono taurės etapas. Sekmadienį persekiojimo rungtyje Vytautas Strolia finišavo 30-as bei iškovojo dar 11 įskaitinių pasaulio taurės taškų. 29-erių lietuvis suko keturis baudos ratus (šaudymas 1+1+0+2). Šeštadienį vykusių sprinto varžybų rezultatą mūsiškis pagerino viena pozicija.

Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-03-06 20:21

„Jei vertinti savaitgalį balais, tai geras septynetas. Nuotaika visai gera, savijauta gera, tik šiek tiek gaila, nes norėjosi aukštesnio rezultato.

Jaučiau, kad tą pasiekti buvo įmanoma, bet sutrukdė darbas šaudykloje. Sunkiau šaudosi, ilgiau šaudosi – kažkas atsitiko, kad užtikrintumas nukrito, – komentavo V.Strolia. – Estafetės varžybos man asmeniškai buvo labai smagios, sprinte irgi viskas gerai, tik sutrukdė darbas šaudykloje, o šiandien sąlygos buvo sunkesnės: iškritęs šviežias sniegas lėmė, jog trasoje reikėjo daugiau jėgos. Yra kaip yra, vidutiniškai geras rezultatas, judame toliau.“

Varžybų nugalėtoju tapo sezono lyderis prancūzas Quentinas Fillonas Maillet (0+0+0+1), kuris 8,2 sek. pranoko apie karjeros pabaigą paskelbusį vokietį Eriką Lesserį (0+0+0+0) bei 8,8 sek. – italą Lukasą Hoferį (0+1+0+0). V.Strolia atsiliko 2 min. 37,2 sek.

Geriausias Lietuvos biatlonininkas šį sezoną įskaitinius taškus pelnė visose 15 asmeninių varžybų, kuriose dalyvavo – į geriausiųjų 40-uką daugiau sykių nei mūsiškis pateko vos keturi planetos biatlonininkai.

Bendroje įskaitoje V.Strolia užima 29 vietą (232 tšk.) ir jau užsitikrino teisę dalyvauti kitą šeštadienį Otepėje (Estija) vyksiančiose prestižinėse bendro starto varžybose.

„Prieš sezoną to tikėjausi, norisi kovoti dėl tų aukštesnių vietų. Apetitas kyla bevalgant ir visą laiką norisi geriau. Iš vienos pusės smagu, iš kitos pusės žinau, kad galima geriau.

Dar liko du etapai, svarbūs startai. Esu nusiteikęs rimtai padirbėti, motyvacijos tikrai netrūksta. Jei savijauta bus gera, viskas turėtų būti gerai“, – dėl dar aukštesnės pozicijos bendroje įskaitoje pakovoti nori V.Strolia.

Teisę dalyvauti persekiojimo rungtyje pirmą kartą šį sezoną iškovojo Natalija Kočergina, šeštadienį vykusiame sprinte užėmusi 60 vietą.

Persekiojime tris šaudymo ruožus Lietuvos biatlonininkė paliko be klaidų, tačiau paskutinėje šaudykloje mūsiškė „uždirbo“ tris baudos ratus. Varžybas ji baigė 55-a.

Pirmą sezono pergalę iškovojo norvegė Tiril Eckhoff (0+0+0+2), 15,9 sek. aplenkusi italę Dorotheą Wierer (0+0+0+0) bei 19,5 sek. – vokietę Denisę Herrmann (1+0+1+1). N.Kočergina atsiliko 6 min. 19,5 sek.

Aštuntas pasaulio biatlono taurės etapas kitą savaitę pirmą kartą istorijoje vyks Estijos Otepės miestelyje. Ten esančioje slidinėjimo bazėje lietuviai ne tik dažnai treniruojasi, bet ir dalyvauja Lietuvos bei Estijos atviruosiuose čempionatuose.

„Galima sakyti, kad trasa tarsi namų. Arčiausiai Lietuvos, kiek tik yra buvę pasaulio taurės etapų. Trasa žinoma, bet nežinom, kaip ji bus išvingiuota dabar.

Tikrai skirsis nuo to, kada startuodavom Lietuvos ar Estijos čempionatuose. Naujovių bus, bet ta pati aura bus gera – Estija artima šalis, lietuviams bus tarsi namų etapas. Manau, tarp žiūrovų turėtų būti ir lietuvių, o tai suteikia papildomos motyvacijos“, – teigė V.Strolia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.