EUROLYGA 2023

Dainos Gudzinevičiūtės olimpinis aukso medalis turi naują savininką

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė (LTOK) Daina Gudzinevičiūtė nutarė atsisveikinti su savo 2000-isiais Sidnėjuje iškovotu aukso medaliu. Lietuvos šaulė olimpiadoje tapo čempione. Tačiau dabar buvusi sportininkė, o nuo 2012 metų LTOK prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė nusprendė paaukoti medalį kaip padėką užmūsų šalies bendrovių finansinę paramą kariaujančiai Ukrainai.

D.Gudzinevičiūtė ir medalis<br>lrytas.lt koliažas
D.Gudzinevičiūtė ir medalis<br>lrytas.lt koliažas
D.Gudzinevičiūtė ir medalis<br> P.Lileikio nuotr.
D.Gudzinevičiūtė ir medalis<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 12:39 PM

Apie tai, kad olimpinė čempionė atidavė kaip paramą aukso medalį paskelbė vienas iš „Stiprūs kartu“ koorinatorius žurnalistas Edmundas Jakelaitis.

„Olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė savanorių koordinavimo centrui „Stiprūs kartu“ padovanojo savo olimpinį aukso medalį. Geriausia Lietuvos istorijoje šaulė olimpinį auksą iškovojo Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse 2000 metais.

Daina paprašė šį medalį padovanoti, atsidėkojant už įmonių ir gyventojų paramą Ukrainos žmonėms. Džiaugiamės galėdami pranešti, kad olimpinį auksą siunčiame įmonei UAB „Durpeta“, kuri „Stiprūs kartu“ organizacijai skyrė didžiausią paramą.

Ačiū visiems savanoriams ir mus remiančioms įmonėms bei žmonėms. Esame Stiprūs kartu!“, – parašė E.Jakelaitis.

Dukart Europos čempionės ir pasaulio čempionatgo bronzos medalio laimėtojos D.Gudzinevičiūtės ispūdingiausiu sportiniu pasiekimu drąsiai galima laikyti 2000 m. Sindėjuje vykusios vasaros olimpiados aukso medalio laimėjimą. Tačiau tai nebuvo tik medalis.

Tik nuo 2000 metų į olimpines žaidynes įtraukta šaudymo į skriejančius taikinius rungtis moterims, suteikė džiaugsmo ne tik sportininkei, tačiau ir visai šaliai.

Pirmame etape lietuvė surinko 71 tašką, aplenkė visas varžoves ir pateko į finalą. Lemiamame etape D.Gudzinevičiūtė pademonstravo neįtikėtiną taiklumą.

Ji pataikė net į 93 iš 100 taikinių, vienu tašku aplenkė prancūzę D.Racinet-Reau, pasiekė olimpinį rekordą bei tapo olimpine čempione.

2000-ųjų metų olimpiada, nuo nepriklausomybės atgavimo, Lietuvai buvo vos trečioji istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti