EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionų lygoje baigėsi grupių varžybos

Vyrų rankinio Čempionų lygoje ketvirtadienį baigėsi grupių varžybos. Po paskutiniųjų rungtynių paaiškėjo keturios komandos, kurios gavo tiesioginius kelialapius į ketvirtfinalį, ir keturios aštuntfinalio poros. Zaporižės „Motor“, kuriam atstovauja lietuviai Aidenas Malašinskas, Jonas Truchanovičius ir treneris Gintaras Savukynas, negalėjo baigti sezono dėl Rusijos agresijos Ukrainoje.

Zaporožės ekipa su G.Savukynu ir A.Malašinsku dėl karo Ukrainoje nebaigė Čempionų lygos kovų.<br>rankinis.lt nuotr.
Zaporožės ekipa su G.Savukynu ir A.Malašinsku dėl karo Ukrainoje nebaigė Čempionų lygos kovų.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 11:53 PM, atnaujinta Mar 10, 2022, 11:54 PM

Grupių varžybose geriausiai žaidė ir tiesioginius kelialapius į ketvirtfinalį iškovojo „Aalborg“, „Kiel“, „Kielce“ ir „Barcelona“ rankininkai.

Aštuntfinalyje susitiks: „Flensburg-Handewitt“ – „Szeged“, „Elverum“ – Paryžiaus PSG, „Porto“ – „Montpellier“ ir Skopjės „Vardar“ – „Veszprém“.

Pirmajame etape daugiausiai taškų surinko A grupės nugalėtoju tapęs „Aalborg“. Danijos klubas per 14 rungtynių iškovojo 22 taškus. Vienu tašku atsiliko šioje grupėje antrąją vietą užėmęs „Kiel“.

B grupėje konkurencija buvo didesnė, todėl lyderiai prarado daugiau taškų. Po 20 taškų iškovojo dvi komandos, o pagal tarpusavio rungtynių rezultatus pirmąją vietą užėmė „Kielce“, antrąją – čempionės vardą ginanti „Barcelona“.

Rezultatyviausias grupių etapo rankininkas buvo švedas Felixas Claaras iš „Aalborg“ komandos. Jis įmetė 81 įvartį. Po 78 įvarčius pelnė prancūzas Dika Memas („Barcelona“) ir brazilas Raulis Nantesas (Bukarešto „Dinamo“).

Aštuntfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 30 – balandžio 7 dienomis, ketvirtfinalio – gegužės 11-19 dienomis. Finalo ketvertas vyks birželio 18-19 dienomis Kiolne. Šiame Vokietijos mieste Čempionų lygos nugalėtojai paaiškės tryliktus metus iš eilės.

Zaporižės „Motor“ klubas iki Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą žaidė 11 rungtynių ir surinko 8 taškus. Gintaro Savukyno treniruojama komanda kovojo dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, tačiau klubas dėl karo buvo priverstas sustabdyti veiklą. Europos rankinio federacija (EHF) likusiose trejose rungtynėse „Motor“ įskaitė formalius pralaimėjimus 0:10.

„Motor“ lyderis Aidenas Malašinskas žaidė visas 11 rungtynių ir įmetė 51 įvartį. Jis buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas. Pernai su Zaporižės klubu sutartį sudaręs Jonas Truchanovičius dėl traumos šį sezoną nežaidė nė vienerių rungtynių.

Čempionų lygos sezono nebaigė ir Bresto „Miaškov“ klubas, kuris buvo nušalintas dėl Rusijai ir Baltarusijai skirtų sankcijų.

Baltarusijos čempionams dvejose paskutinėse rungtynėse taip pat skirti formalūs pralaimėjimai. Tiesa, „Miaškov“ net ir pergalės abejose paskutinėse rungtynėse nebūtų padėjusios patekti į atkrintamąsias varžybas. Ši komanda A grupėje užėmė paskutinę aštuntąją vietą.

Galutinės grupių lentelės

A grupė: „Aalborg“ – 22, „Kiel“ – 21, „Szeged“ – 19, „Montpellier“ – 17, Skopjės „Vardar“ – 13, „Elverum“ – 8, „Zagreb“ – 8, Bresto „Miaškov“ – 4.

B grupė: „Kielce“ – 20, „Barcelona“ – 20, Paryžiaus PSG – 18, „Veszprém“ – 17, „Porto“ – 11, „Flensburg-Handewitt“ – 10, Bukarešto „Dinamo“ – 8, Zaporižės „Motor“ – 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.