EUROLYGA 2023

Rokiškio ledo rituliui – penkiasdešimt metų

Kovo 12 d., šeštadienį, Rokiškyje vyks ledo ritulio diena, kurios metu bus minimas šios sporto šakos penkiasdešimties metų jubiliejus. Kaip teigia vienas šios šventės iniciatorių ir ilgamečių ledo ritulio puoselėtojų bei pradininkų Rokiškyje Vytautas Šlikas, šiame šiaurės rytų Lietuvos mieste planuojama kurti stiprią ledo ritulio mokyklą.

Rokiškio ledo ritulys švenčia jubiliejų.<br>Pranešimo žiniasklaidai nuotr.
Rokiškio ledo ritulys švenčia jubiliejų.<br>Pranešimo žiniasklaidai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 3:04 PM

„Šiuo metu mūsų bazėje treniruojasi apie šimtas įvairaus amžiaus sportininkų. Rokiškyje neužtenka vaikų, todėl rengiame planą įkurti specializuotą mokyklą, kurioje mokytųsi ir ledo ritulį sportuotų vaikai iš penkių aplinkinių rajonų“, – pabrėžia ledo ritulio trenerio specialybę turintis Vytautas Šlikas.

Anot jo, Rokiškis garsus tuo, jog per visą istoriją nuolat turėdavo bent kelis atstovus Lietuvos ledo ritulio įvairaus amžiaus rinktinėse, tačiau pastaruoju metu situacija buvo laikinai suprastėjusi. Rokiškis neturėjo normalios ledo ritulio aikštės, neturėjo ledo įrangos, o treniruotes rengdavo ant užšalusių vandens telkinių.

Privačių rėmėjų ir sporto rėmimo fondo pastangomis prieš aštuonerius metus įsigyta ledo įranga, o prieš dvejus metus virš ledo aikštės buvo įrengtas stogas, todėl sportininkams patiems nebereikia valyti ir lieti ledo.

„Niekada neturėjome ledo rūmų, treniruočių sąlygos buvo prastos, tačiau visą laiką turėjome noro, buvome bendruomeniški ir daug investavome asmeninių lėšų, kad puoselėtume savo mylimą sportą. Dabar jau turime sporto bazę ir esame pasiruošę judėti pirmyn“, – sako V. Šlikas.

Penkiasdešimtmečio minėjime bus pakartotas ir ledo ritulio susitikimas, nuo kurio skaičiuojamas šio sporto atsiradimas mieste.

„Lygiai prieš pusę amžiaus žaidėm pirmas rungtynes su Juodupės komanda. Nors pirmą susitikimą pralaimėjom rezultatu 12:1, tačiau antrą kartą jau laimėjom. Rokiškyje čiuožimas visada buvo populiarus, todėl minėjimas sulauks daug dėmesio“, – prisimena V. Šlikas.

Šeštadienio renginys vyks visą dieną. Jame bus vaikų rungtynės, dailiojo čiuožimo atstovų pasirodymai. 15:30 val. prasidės veteranų rungtynės, kuriose susitiks Rokiškio ir Plungės veteranai, o 18 val. prasidės vyrų komandų rungtynės tarp Rokiškio ir Juodupės vyrų komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.