EUROLYGA 2023

Šauliai sezoną pradėjo tarptautinėmis varžybomis Vilniuje: rengiasi pasaulio taurės etapui

Lietuvos šaudymo į skriejančius taikinius meistrai savaitgalį išmėgino savo taiklumą su kolegomis iš Estijos ir Latvijos. Vilniuje vyko Lietuvos „Compak Shooting“ taurės varžybų I etapas, kurį laimėjo vilnietis Virgilijus Grybė.

Virgilijus Grybė.<br> Organizatorių nuotr.
Virgilijus Grybė.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-14 14:06, atnaujinta 2022-03-14 14:11

„Pirmosios sezono varžybos pavyko puikiai. Džiaugiuosi, kad į jas tokiu sudėtingu metu susirinko tiek daug šaulių. Tai buvo geras pasirengimas artėjančiam Pasaulio taurės varžybų etapui Vilniuje“, – sakė V. Grybė, vadovaujantis „VG Shooting Academy“ šaudymo mokyklai.

Iš viso Lietuvos sporto centro šaudykloje vykusiose varžybose dalyvavo 76 šauliai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. V. Grybė laimėjo bendroje įskaitoje, per dvi dienas numušęs 193 taikinius iš 200. Estas Emilis Juhtas atsiliko vienu šūviu, o trečiąją vietą užėmė kėdainiškis Vaidotas Žičius, surinkęs 189 taškus.

Svečiai triumfavo tik vienoje kategorijoje – veteranų įskaitoje pirmąją vietą su 186 taškais laimėjo Latvijos šaulys Valerijus Čeprovas.

Šiek tiek daugiau nei po mėnesio toje pačioje šaudykloje įvyks ir šaudymo į skriejančius taikinius pagal „Compak Shooting“ taisykles FITASC Pasaulio taurės varžybų etapas.

„Compak Sporting“ rungtis yra šaudymas į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Ši sporto šaka Lietuvoje atsirado maždaug prieš 16 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija (LMŠF), tapusi Lietuvos sportingo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.