EUROLYGA 2023

Atranką į pasaulio rankinio čempionatą Lietuvos rinktinė pradėjo pralaimėjimu

Lietuvos rinktinė pradėjo 2023 m. pasaulio čempionato atrankos turnyrą. Antrajame atrankos etape atkrintamosiose varžybose Gintaro Savukyno treniruojami Lietuvos rankininkai svečiuose susitiko su Izraelio rinktine.

Aidenas Malašinkas.<br>Rankinis.lt nuotr.
Aidenas Malašinkas.<br>Rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rankininkai patyrė nesėkmę.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 9:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2022, 10:16 PM

Net 24 valandas trukusi kelionė į Tel Avivą, Lietuvos rankininkų rungtynių pradžioje neišmuša iš vėžių. Lietuviai sėkmingai pradeda rungtynes ir išsiveržia į priekį 3:0 po Beno Petreikio, Aideno Malašinsko ir Skirmanto Plėtos įvarčių. Tuo tarpu šeimininkai pirmą įvartį pelno sužaidus daugiau negu 6 minutes. Jau 9 susitikimo minutę Izraelio rinktinės treneris priverstas prašyti minutės pertraukėlės, esant rezultatui 1:5. Žydams atsilikimą pavyksta sumažinti iki 3:7, kai vienas po kito 2 min. šalinimus užsidirba B. Petreikis ir Karolis Antanavičius.

Įpusėjus 1 kėliniui Povilo Babarsko cementuojama gynyba ir sėkmingas vartininko Giedriaus Morkūno žaidimas leidžia varžovams įmesti vos 4 įvarčius ir lietuviai priekyje 8:4. Aktyviai puolime rungtyniaujančius lietuvius varžovai sugeba stabdyti tik pražangomis. A. Malašinskas realizuoja tris 7 m baudinius iš eilės ir Lietuvos rankininkai įgyja 5 įvarčių persvarą 12:7. Prieš pat pertrauką Izraeliui pavyksta sušvelninti skirtumą ir 1 kėlinys baigiasi Lietuvos rinktinei pirmaujant rezultatu 13:10.

Antro kėlinio pradžioje lietuviai įkrenta į gilią duobę. Tuo pasinaudoję varžovai ne tik išlygina, bet ir persveria rezultatą. Po žydų laimėtos atkarpos 5:0, G. Savukynas prašo pertraukėlės. Lietuviai antrame kėlinyje pirmąjį įvartį pelno sužaidus beveik 9 minutes, kai po greitos atakos pasižymi P. Babarskas. Įpusėjus antrajam kėliniui Izraelio rinktinė įgyja didžiausią persvarą rungtynėse 22:16.

Sumažinti atsilikimą lietuviams pavyksta išnaudojant kiekybinę persvarą. Tris įvarčius pelno K. Antanavičius, vieną prideda Žanas Gabrielius Virbauskas ir po laimėtos atkarpos 4:0 skirtumas mažėja iki 20:22. Tačiau vėliau žydai vėl atstato 5 įvarčių persvarą 26:21. Rungtynių pabaigoje 3 įvarčius iš eilės pelno A. Malašinskas ir jam pavyksta šiek tiek sumažinti skirtumą. Rungtynes rezultatu 28:24 laimi Izraelio rinktinė.

Lietuvos rinktinę į priekį vedė A. Malašinskas, pelnęs 11 įvarčių (7 iš 7 metrų). Po 3 įvarčius įmetė K. Antanavičius ir S. Plėta, po 2 pelnė Mindaugas Dumčius ir Tadas Stankevičius, po kartą pasižymėjo B. Petreikis, P. Babarskas ir Ž. Virbauskas.

Nugalėtojams Amielis Sidi pelnė 7 įvarčius, po 5-is įmetė Yonatanas Dayanas ir Adiras Cohenas.

Lietuvos rankininkai namo parsiveža 4 įvarčių deficitą. Atsakomosios rungtynės, po kurių paaiškės kas pateks į lemiamą 3-ąjį atkrintamųjų varžybų etapą vyks kovo 20 d. (sekmadienį) Alytaus arenoje.

Pirmą ir vienintelį sykį pasaulio rankinio čempionate Lietuvos vyrų rinktinė žaidė 1997 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.