EUROLYGA 2023

Šaulė Raimeda Bučinskytė – penkta Europoje

Lietuvos šaulė Raimeda Bučinskytė užėmė penktą vietą Europos žmonių su negalia čempionate, kuris vyksta Hamare, Norvegijoje. Lietuvos paralimpinės rinktinės narė iš Šiaulių dalyvavo moterų šaudymo iš 10 metrų pneumatiniu pistoletu varžybose, kuriose pasiekė finalą.

R.Bučinskytė.<br>Tarptautinio paralimpinio komiteto nuotr.
R.Bučinskytė.<br>Tarptautinio paralimpinio komiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-16 17:45

R. Bučinskytė į finalą pateko su šeštu rezultatu, kurį ji pasiekė trečiadienio rytą vykusiose atrankos varžybose. Jose šiaulietė surinko 544 taškus ir pateko tarp aštuonių geriausių sportininkių.

Trečiadienio popietę vykusiame finale R. Bučinskytei pavyko palypėti dar laipteliu aukščiau. Lietuvos sportininkė surinko 171,1 taško ir galutinėje rikiuotėje liko penkta.

„Logiškai mąstant, turėčiau būti patenkinta penkta vieta Europoje, bet neslėpsiu, kad graužiuosi. Finale buvau lyderė, tačiau kelios klaidos man neleido pasiekti dar daugiau.

Fiziškai esu pasiruošusi, bet psichologija šlubuoja. Atrodo, kad tas adrenalinas atjungia smegenis… Akys sau, rankos sau, galva sau. Norisi geriau. Norėjosi būti pirmai. Bet, tiesą pasakius, net nežinau, ar būčiau patenkinta ta pirma vieta, nes turkė, kuri laimėjo bronzą, sėdėjo ir verkė.

Na, bet šis čempionatas parodė, kad moku ir galiu, tik reikia su tuo adrenalinu kažkaip susitvarkyti. Man širdelę dabar skauda, bet yra užsidegimas, kad tas lengvas skausmas transformuotųsi į dar didesnį darbą ir aiškesnį savęs supratimą. Pamatai, kokias didžiąsias klaidas darai“, – svarstė R. Bučinskytė.

Europos čempione tapo Šiaurės Makedonijos atstovė Olivera Nakovska-Bikova, sidabras atiteko turkei Aysel Ozgan, o bronzą pelnė dar viena Turkijos sportininkė Aysegul Pehlivanlar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.