EUROLYGA 2023

Teroristą R. Kadyrovą broliu vadinantis MMA kovotojas iš Čečėnijos bando kratytis Rusijos: siekia apsimesti kanadiečiu

Savo broliu čečėnų vadovą bei teroristą Ramzaną Kadyrovą vadinantis Čečenijoje gimęs bei augęs MMA kovotojas Arturas Betelbijevas viešai išsižada Rusijos piliečio vardo, bandydamas surengti savo kovą – jis siekia prasibrauti į kovas su Kanados pasu.

Savo broliu čečėnų vadovą bei teroristą Ramzaną Kadyrovą vadinantis Čečenijoje gimęs bei augęs MMA kovotojas Arturas Betelbijevas<br> lrytas.lt koliažas
Savo broliu čečėnų vadovą bei teroristą Ramzaną Kadyrovą vadinantis Čečenijoje gimęs bei augęs MMA kovotojas Arturas Betelbijevas<br> lrytas.lt koliažas
Savo broliu čečėnų vadovą bei teroristą Ramzaną Kadyrovą vadinantis Čečenijoje gimęs bei augęs MMA kovotojas Arturas Betelbijevas
Savo broliu čečėnų vadovą bei teroristą Ramzaną Kadyrovą vadinantis Čečenijoje gimęs bei augęs MMA kovotojas Arturas Betelbijevas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 16, 2022, 11:10 AM

„Top Rank“ kovų rengėjų organizacijos vadovas Bobas Arumas, esantis ir Ukrainos boksininko Vasyliaus Lomačenkos agentu, bando apeiti pasaulinį draudimą arenose varžytis Rusijos kovotojams ir siekia surengti kovą rusų sportininkui Arturui Beterbijevui.

B.Arumas tikina, kad čečėnas A.Beterbijevas neturi nieko bendra su Rusija, kuri šių metų vasarį įsiveržė į Ukrainą, žudo žmones ir siekia okupuoti šią nepriklausomą šalį.

Niujorko „Madison Square Garden“ esančioje Hulu teatro arenoje „Top Rank“ siekia birželio 18 dieną surengti MMA akistatą dėl čempiono vardo tarp lengvojo svorio kategorijos sportininkų – čečėno A.Beterbijevo ir amerikiečio Joe Smitho. Teigiama, kad derybos dėl kovos jau baigtos ir sutarta dėl premijų bei pačios akistatos.

Ir amerikietis B.Arumas tikina, kad Čečėnijos kovotojas iš tiesų yra jau kanadietis, todėl nėra jokių kliūčių surengti mūšį.

„Tai absurdiška, nes A.Beterbijevas yra legaliai gyvenantis Kanadoje pilietis. Jis ten gyvena daug metų ir turi Kanados pasą.

Ir jo negalima sieti su agresore Rusija – jis neturi šu šia valstybe nieko bendro. Taip, A.Beterbijevas yra kilęs iš Čečėnijos.

Bet jis gyvena Kanadoje ir šoje šalyje turi gerą žmogaus bei kovotojo reputaciją“, – B.Arumą cituoja „Boxing Scene“.

Kovų rengėjas amerikietis garsiai šaukia, kad, skirtingai nei kitas rusas Dmitrijus Bivolas, kurio kovai su meksikiečiu Saulu Alvarezu ypač prieštarauja Ukrainos bokso legenda Volodimyras Kličko, A.Beterbijevas turi Kanados pasą.

„Jis turi ne Rusijos, o Kanados pasą. Jis pastarąją pilietybę gavo ne dėl Rusijos karo Ukrainoje. Tai pasas, kurį jis turėjo ir naudojosi juo jau mažiausiai pastaruosius penkerius metus.

Ateina laikas, kai žmogus iš tikrųjų tampa kitos valstybės, o ne šalies, kurioje gimė, dalimi“, – įsitikinęs savo tiesa bei būsimą kovą bando apginti B.Arumas.

Tačiau kas ką besakytų, tačiau į visas MMA kovas A.Beterbijevas žengia po Rusijos vėliava ir su rusiška muzika, tvarko visus puslapius socialiniuose tinkluose rusų kalba, o savo brangiu broliu vadina Čečėnijos vadovą R.Kadyrovą, kuris sunčia į Ukraina žudyti civilius gyventojus savo smogikus.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.