EUROLYGA 2023

Indian Velso pusfinalyje laukia ispanų kaktomuša – ateitis prieš legendą

JAV vykstančio „Masters“ turnyro „Indian Wells“ pusfinalyje teniso žiūrovų laukia dviejų ispanų dvikova – 35-erių Rafaeliui Nadaliui (ATP-4) iššūkį mes 18-metis Carlosas Alcarazas (ATP-19).

 C.Alcarazas ir R.Nadalis.<br> lrytas.lt montažas.
 C.Alcarazas ir R.Nadalis.<br> lrytas.lt montažas.
 R. Nadalis.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr. 
 R. Nadalis.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr. 
 C. Alcarazas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 C. Alcarazas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 4:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2022, 4:14 PM

R.Nadalis ketvirtfinalyje po 2 val. 48 min. trukusios kovos 7:6 (7:0), 5:7, 6:4 palaužė aikštelėje nervų nelaikiusį Nicką Kyrgiosą (ATP-132).

Pirmajame sete australas kontroliavo situaciją ir laimėjo jau antrą R.Nadalio padavimų seriją. Visgi, po kiekvieno pralaimėto taško emocijų nekontroliavęs australas rezultatui esant 5:4 nesugebėjo laimėti savo padavimų serijos.

Galiausiai pirmasis setas nusikėlė į „tie-breaką“, kuriame puikiai žaidęs ispanas pirmavo netgi 6:0, o lemiamo taško žaisti net nereikėjo. N.Kyrgiosas už nepagarbius žodžius vienam iš žiūrovų buvo nubaustas prarastu tašku ir automatiškai pralaimėjo setą.

Visgi, australas kalbėdamas su savimi sugebėjo save sukontroliuoti ir visiškai nepalūžti. Antrajame sete abu tenisininkai nesunkiai laimėjo savo padavimus iki tol, kol 6:5 pirmavo australas. Paskutinės R.Nadalio padavimų serijos metu ispanas sugebėjo laimėti tik vieną tašką ir N.Kyrgiosas rezultatą išlygino.

Lemiamo seto metu N.Kyrgiosas jau pirmosios varžovo padavimų serijos metu turėjo dvi progas išsiveržti į priekį, tačiau jomis nepasinaudojo ir seto viduryje pats pralaimėjo savo padavimus.

Likusio seto metu australas nesusikūrė nei vienos progos išlyginti rezultatą, o R.Nadalis lemiamą padavimų seriją laimėjo sausai.

Pasibaigus mačui N.Kyrgiosas sviedė raketę į žemę ir vos jos nepataikę į vaiką, padavinėjantį kamuoliukus, kas iššaukė dar vieną neigiamą žiūrovų reakciją.

R.Nadaliui šiais metais tai buvo 19-ta pergalė ir ispanas išlieka be pralaimėjimų.

Pusfinalyje R.Nadalis susitiks su savo tautiečiu, didžiausiu teniso talentu laikomu C.Alcarazu. Ispanas ketvirtfinalyje 6:4, 6:3 per 1 val. 44 min. Įveikė čempiono titulą ginusį britą Cameroną Norrie (ATP-12).

Mačą sėkmingiau pradėjo C.Norrie, kuris laimėjo jau pačią varžovo padavimų seriją, tačiau ispanas po kelių game’ų rezultatą išlygino. Rezultatui esant 3:3 tenisininkai dar kartą apsikeitė nesėkmingomis padavimų serijomis.

Lemiamas pirmajame sete tapo 10-asis game’as. Jo metu buvo sužaista net 16 taškų, tačiau šį nervų karą laimėjęs jaunasis ispanas išsiveržė į priekį.

Antrajame sete ir vėl C.Alcarazas pralaimėjo pirmąją padavimų seriją, tačiau jau sekančio game’o metu situaciją ištaisė. Ispanas laimėjo ir dar kitą varžovo padavimų seriją ir išsiveržė į priekį.

Rankų nenuleidęs britas 7-ojo game’o metu iš antro šanso sugebėjo vėl nugalėti ispaną jo padavimų metu, tačiau charakterį pademonstravęs C.Alcarazas nesunkiai vėl laimėjo varžovo padavimus ir netrukus šventė pergalę.

C.Alcarazas su R.Nadaliu susitiks pirmą kartą ant kietosios dangos. Iki šiol ispanai yra žaidę tik kartą, tuomet ant grunto R.Nadalis šventė pergalę 6:1, 6:2.

Turnyro nugalėtojas užsidirbs 1000 ATP reitingo taškų ir 1 mln. 231 tūkst. 245 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.