EUROLYGA 2023

Lietuvos vėliavą EYOF atidaryme neš slidininkė E. Savickaitė ir snieglentininkas L. Putys-Gallagheris

Sekmadienį Vuokatyje (Suomijoje) prasidėsiančio Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio (EYOF) atidarymo ceremonijoje šalių vėliavas neš ir sportininkas, ir sportininkė. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į praktiką, kuri jau taikoma olimpinėse žaidynėse.

 E. Savickaitė<br> V. Dranginio/LTOK nuotr.
 E. Savickaitė<br> V. Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltok.lt

Mar 18, 2022, 7:32 PM

„Atidarymo ir uždarymo ceremonijos jaunimo olimpiniuose festivaliuose primena olimpines žaidynes. Vyksta meniniai pasirodymai, pristatoma šalies šeimininkės kultūra ir žinoma, šalių parade žengia visos dalyvaujančios delegacijos. Organizatoriai stengiasi, kad ši patirtis jauniems sportininkas būtų kuo panašesnė į olimpinę“, – sakė Lietuvos misijos Vuokatyje vadovė Agnė Vanagienė.

Lietuvos vėliavą šalių parade neš olimpietė slidininkė Eglė Savickaitė ir snieglentininkas Luke‘as Putys-Gallagheris.

„Nesitikėjau. Man tai – ne tik garbė, bet ir didelė atsakomybė. O tuo pačiu – ir nauja patirtis“, – sakė Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse vasarį dalyvavusi E.Savickaitė.

„Dar nesu dalyvavęs tokiose varžybose, o kai sužinojau, kad teks ir vėliavą nešti – vau! Tikrai jaudinuosi, nežinau, kad nesijaudintų“, – sakė snieglentininkas.

EYOF Vuokatyje vyks kovo 20-25 dienomis. Lietuvai atstovaus 15 sportininkų: biatlonininkai Domas Jankauskas, Lukrecija Daugirdaitė ir Viktorija Kapancova, dailiojo čiuožimo atstovė Jogailė Aglinskytė, kalnų slidininkai Oskaras Karlavičius, Nikolajus Navitskas bei G.Šinkūnaitė, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovės Gabija Astrauskaitė ir Kotryna Sokolovskytė, slidininkai Kasparas Misiūnas, Ernestas Tretjakovas, Eglė Savickaitė, Rūta Žemaitytė, snieglentininkai L.Putys-Gallagheris ir Patricija Ivanovaitė.

Olimpiniuose festivaliuose varžosi 14-18 metų amžiaus geriausi žemyno jaunieji atletai. Į Suomiją susirinks per 2 tūkst. sportininkų iš 47 Europos nacionalinių olimpinių komitetų. Jie varžysis devyniose sportinėse disciplinose: kalnų slidinėjimo, biatlono, ledo ritulio, snieglenčių, lygumų slidinėjimo, šuolių su slidėmis, greitojo čiuožimo trumpuoju taku, dailiojo čiuožimo ir šiaurės dvikovės. Per penkias dienas bus išdalinti 135 medalių komplektai.

Šiemet į varžybų programą pirmą kartą įtrauktos merginų ledo ritulio ir šiaurės dvikovės varžybos, kurių dėka bus praktiškai pasiektas lyčių balansas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.