EUROLYGA 2023

Pokyčiai pasaulio ledo ritulio čempionatuose: Lietuvos rinktinė varžysis IA divizione

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) paskelbė pokyčius pasaulio čempionato divizionuose, kurie palies ir Lietuvos ledo ritulio rinktinę.

  Lietuvos rinktinė varžysis IA divizione<br> hockey.lt nuotr.
  Lietuvos rinktinė varžysis IA divizione<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:59 PM

Po to kai iš pasaulio čempionatų buvo pašalintos Baltarusijos ir Rusijos rinktinės, elitiniame pasaulio čempionato divizione atsilaisvino dvi vietos. Po IIHF tarybos susirinkimo nuspręsta, jog šias vietas užims dvi aukščiausio reitingo IA diviziono rinktinės – Prancūzija ir Austrija.

Po šių dviejų rinktinių paaukštinimo į elitinį divizioną, pasaulio čempionato IA divizione liko keturios komandos – Slovėnija, Korėja, Vengrija ir Rumunija. IIHF sprendimu prie šių šalių jungiasi aukščiausią reitingą tarp žemesnio diviziono komandų turėjusi Lietuvos rinktinė, kuri 2019 metais dalyvavo analogiško rango turnyre ir su viena pergale užėmė paskutinę poziciją.

Tiek ir IA divizione, tiek ir IB divizione kitą sezoną varžysis po penkias rinktines. Mūsų rinktinės grupėje dvi stipriausios komandos pateks į elitinį divizioną, o paskutinėje vietoje likusi rinktinė leisis žemyn į IB divizioną.

Pasaulio čempionato IA diviziono kovos vyks Liublianoje. Slovėnijoje penkių komandų turnyras bus surengtas gegužės 2-8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.