EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio rinktinėje permainos trenerių štabe ir pastiprinimas iš Argentinos

Lietuvos vyrų regbio-15 rinktinė po žiemos pertraukos pratęs kovas Europos čempionato „Trophy“ divizione. Antrame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione 5 vietą užimantys Lietuvos regbininkai šeštadienį Šiauliuose priims diviziono lyderę Belgijos rinktinę.

Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė sulaukė permainų<br>Lietuvos regbio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-24 13:20

Lietuvos rinktinėje įvyko permainos trenerių štabe. Rinktinei talkinęs lietuvių kilmės treneris Simonas Verbickas negalės padėti komandai dėl užimtumo Anglijos klubuose. Nuspręsta suvienyti tituluočiausių Lietuvos klubų Šiaulių „Vairo“ ir „Baltrex“ trenerių pajėgas ir Lietuvos rinktinės vairas patikėtas Gediminui Marcišauskui ir žaidžiančiajam treneriui Žygimantui Radžiui.

„Pasirengimą „Trophy“ diviziono rungtynėms pradėjome kovo pradžioje ir treniruočių procesas jau įsibėgėjęs. Pergalingose draugiškose rungtynėse su Latvijos rinktine dar neturėjome užsienyje žaidžiančių lietuvių, o nuo šio trečiadienio jau treniruojamės pilnos sudėties. Prie komandos prisidėjo Jungtinėse Karalystėje rungtyniaujantys Tautvydas Krasauskas, Dovydas Taujanskas, Povilas Jankauskas ir Mindaugas Kazlauskas. Turime ir naujų veidų rinktinėje – Argentinos lietuvį Pedro Soto. Tikimės, kad jis pritaps rinktinėje ir įneš šviežumo į mūsų žaidimą. Pedro turėtų pakeisti traumą gavusį vieną mūsų lyderių Donatą Vilimavičių, nes rungtyniauja toje pozicijoje“, – sako Lietuvos rinktinės treneris G. Marcišauskas.

27-erių metų P. Soto žaidžia Prancūzijos „Limoges“ komandoje ir antrame pagal pajėgumą Prancūzijos divizione šį sezoną per 17 rungtynių pelnė 141 tašką.

„Kai apsisprendžiau išpildyti savo svajones ir tęsti karjerą Europoje, žinojau, kad būtinas Europos šalies piliečio pasas. Pradėjau klausinėti savo šeimos, ar neturiu senelių iš Europos. Tėvas pasakė, kad mano seneliai yra lietuviai. Ieškojau dokumentų ir pradėjau procedūras Lietuvos pilietybei gauti. Dabar esu Lietuvos pilietis ir išpildžiau savo svajonę – galiu žaisti Europoje. Tada pagalvojau, o kodėl gi nesužaidus Lietuvos rinktinėje. Man tai būtų nuostabi patirtis. Socialinių tinklų pagalba susisiekiau su rinktinės treneriu ir labai greitai sulaukiau atsakymo. Štai, aš ir esu Lietuvos rinktinėje“, – nauja patirtimi džiaugėsi trečiadienį į Lietuvą atvykęs P. Soto.

Praėjusiais metais prasidėjusiame „Trophy“ divizione Lietuvos rinktinė pralaimėjo Ukrainos ir Vokietijos rinktinėms, bet išplėšė pergalę Šveicarijoje. Po 3 rungtynių 5 taškus turintys lietuviai divizione dalijasi 4-5 vietas su ukrainiečiais. Belgijos rinktinė visas 4 rungtynes žaidė šiais metais. Belgai nugalėjo Ukrainą, pralaimėjo Šveicarijai, o paskutinėse dvejose rungtynėse įveikė kitas pretendentes į aukščiausias vietas – Vokietiją ir Lenkiją.

„Belgija yra diviziono lyderė ir tai daug pasako apie šios rinktinės pajėgumą. Stebėjom paskutines dvejas jų rungtynes. Belgai įtikinamai nugalėjo Vokietiją, o iki tol pirmavusią Lenkiją sutriuškino net 41:11. Tai kito kalibro komanda. Belgai žaidžia standartais paremtą regbį, tai jų stiprioji pusė. Mes turėsime kuo ilgiau išlikti žaidime ir būti be galo kantrūs. Turime sumažinti klaidų skaičių ir esant progai, labai konkrečiai juos atakuoti. Mūsų stiprioji pusė yra atsitraukusi linija, kur turime gerus atletus ir didelę patirtį. Tai reikia išnaudoti“, – teigia G. Marcišauskas.

„Rugby Europe“ paskelbė, kad nuo kito sezono keisis Europos čempionato divizionų sistema. Šio sezono dvi stipriausios „Trophy“ komandos pateks į Europos čempionatą, o „Trophy“ pogrupį papildys dvi rinktinės iš žemesnio „Conference 1“ diviziono. Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinė ir kitą sezoną išlaikys vietą antrame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione.

„Į turnyrinę lentelę jau nebežiūrim, bet į aikštę visada einam laimėti. Taip bus ir susitikime su Belgija. Gal kažkiek psichologiškai ir lengviau, kad šios rungtynės neturės lemiamos įtakos turnyrinei lentelei. Bet mes nesame paskutiniai divizione ir nemanau, kad jais būsim ir pasibaigus turnyrui. Prieš savo žiūrovus bandysim įrodyti, kad galim žaisti su tokio aukšto lygio komanda. Mums buvo labai svarbi pergalė prieš Šveicariją. Labai reikėjo tos pergalės, nes psichologinis nusiteikimas jau buvo šiek tiek kritęs žemyn. Kiekvienam žaidėjui buvo labai svarbu vėl sugrįžti į pergalių kelią“, – tvirtina žaidžiantysis Lietuvos rinktinės treneris Ž. Radžius.

Kovas šio sezono „Trophy“ divizione Lietuvos regbininkai baigs balandžio 9 dieną svečiuose su Lenkijos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.