EUROLYGA 2023

Po šalto dušo atsigavęs R. Berankis įveikė kur kas žemesnį reitingą turintį vokietį

Prancūzijos Lilio mieste vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „Play In Challenger“ turnyre sėkmingą pasirodymą tęsią Ričardas Berankis (ATP-87).

Ričardas Berankis<br>T.Bauro nuotr.
Ričardas Berankis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 9:52 PM, atnaujinta Mar 24, 2022, 9:53 PM

31-erių lietuvis po 1 val. 41 min. trukusios kovos 3:6, 6:1, 6:2 įveikė 35-erių vokietį Tobiasą Kamkę (ATP-292).

Lietuvis pirmojo seto trečiajame geime pirmasis turėjo 2 galimybes laimėti varžovo padavimus, tačiau jomis nepasinaudojo ir pirmasis setą „perlaužė“ vokietis. Rezultatui esant 3:2 vokiečio naudai T.Kamke laimėjo lietuvio padavimų seriją ir priartėjo prie pergalingo seto.

Visgi, jau sekančiame geime R.Berankis užtikrintai priiminėjo kamuoliukus ir sugrąžino pusiausvyrą į pirmąjį setą, tačiau neilgam. 8-asis setas per lietuvio padavimus ir vėl buvo sėkmingesnis Vokietijos tenisininkui, o lemiame pirmo seto geime R.Berankis turėjo dvi galimybes laimėti varžovo padavimus, tačiau jomis pasinaudoti nesugebėjo ir pralaimėjo pirmąjį setą 3:6.

Antrasis setas prasidėjo abiejų tenisininkų nesunkiai laimėtomis padavimų serijomis, tačiau staiga situacija kardinaliai pasikeitė.

R.Berankis tiksliais smūgiais ir pradėjęs daug mažiau klysti įrodinėjo, kodėl jo reitingas yra aukštesnis daugiau nei 200 pozicijų ir laimėjo sekančius 5 geimus.

Su dideliu užsivedimu į lemiamą žengęs lietuvis varžovo padavimus laimėjo jau trečiajame seto geime ir kontroliavo mačo eigą.

Rezultatui esant 4:2 ir kamuoliukus paduodant vokiečiui R.Berankis susikūrė dar 2 progas laimėti T.Kamke padavimus ir lietuvio varžovas nesugebėjo susitvarkyti su nervais bei sėkmingai neįvedė kamuoliuko į žaidimą.

Ketvirtfinalyje R.Berankis susitiks su Alexis Galarneau (ATP-353) ir Gregoire Barrere (ATP-178) poros nugalėtoju.

Už patekimą į sekantį etapą lietuvis gavo 18 ATP reitingo taškų ir 1850 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?