EUROLYGA 2023

Europos jaunimo olimpinio festivalio uždaryme Lietuvos vėliavą neš čiuožėja J. Aglinskytė

Penktadienį Vuokatyje (Suomija) baigiasi 15-asis Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis. Uždarymo ceremonijos šalių parade Lietuvos vėliavą neš čiuožėja Jogailė Aglinskytė.

J. Aglinskytė per trumpąją programą<br>T. Mustonen nuotr.
J. Aglinskytė per trumpąją programą<br>T. Mustonen nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 1:54 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 3:51 PM

„Esu labai laiminga, tai tikrai didelė garbė! Pats festivalis paliko nuostabų įspūdį, atmosfera buvo labai šventiška ir draugiška. Man tai buvo vienas įsimintiniausių renginių“, – sakė 16-metė dailiojo čiuožimo atstovė.

Po trumposios programos trečiadienį lietuvė su 49,19 taškais tarp 31 dalyvės užėmė aštuntąją vietą. Laisvosios programos metu ji kelis kartus krito ir surinko 82,52 taškus. Bendroje įskaitoje su 131,71 taškais sportininkė užėmė 9 vietą. Tai – aukščiausia lietuvių pasiekta vieta šiame Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje.

Festivalio atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą šalių parade nešė Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavusi slidininkė Eglė Savickaitė ir snieglentininkas Luke‘as Putys-Gallagheris. Pirmą kartą Europos jaunimo olimpinių festivalių istorijoje vėliava buvo nešama ir sportininko, ir sportininkės.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į olimpinėse žaidynėse jau taikomą praktiką ir siekiant lyčių lygybės olimpiniuose renginiuose. Į žiemos olimpinio festivalio programą įtraukus merginų ledo ritulio ir šiaurės dvikovės varžybas, Vuokatyje buvo praktiškai pasiektas lyčių balansas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.