EUROLYGA 2023

Nesustabdomais padavimais kanadietį įveikęs R. Berankis žengė į turnyro Prancūzijoje pusfinalį

Prancūzijos Lilio mieste vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „Play In Challenger“ turnyre Ričardas Berankis (ATP-87) laimėjo jau trečią dvikovą ir žengė į pusfianlį.

R. Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 8:19 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 8:24 PM

Geriausias Lietuvos tenisininkas ketvirtfinalyje 1 val. 9 min. kovos 6:4, 6:3 susitvarkė su kanadiečiu Alexis Galarneau (ATP-353).

Iniciatyvą R.Berankis į savo rankas pasiėmė penktajame pirmo seto geime. Lietuvis puikiai priiminėjo varžovo padavimus ir susikūrė dvi progas laimėti varžovo padavimų seriją. Nors pirmuoju bandymu lietuvis nepasinaudojo, antrajame taške R.Berankis neklydo ir išsiveržė į priekį.

Likusio seto metu R.Berankis užtikrintai laimėjo savo padavimų serijas ir nesukdamas galvas išsiveržė į priekį setais 1:0.

Antrajame sete situacija buvo identiška. Rezultatui esant 2:2 ir kamuoliukus padavinėjant kanadiečiui R.Berankis ir vėl laimėjo varžovo padavimų seriją, tačiau šį kartą jos metu A.Galarneau nesugebėjo laimėti nė vieno taško.

R.Berankiui pirmaujant 4:3 A.Galarneau pajuto skausmus kairiojoje kojoje ir paprašė medicininės pertraukėlės. Visgi pertraukėlė kanadiečiui nepadėjo ir tęsdamas savo gerą žaidimą lietuvis dar kartą laimėjo varžovo padavimus ir antrąjį setą rezultatu 6:3.

Viso mačo metu R.Berankis nesuteikė nei vienos progos varžovui laimėti savo padavimų.

Pusfinalyje lietuvis susitiks su čeku Jonašu Forejteku (ATP-327), kuris kitame ketvirtfinalyje 7:6 (7:5), 6:1 įveikė Tuniso atstovą Maliką Jazirį (ATP-347).

Už dalyvavimą pusfinalyje R.Berankiui atiteks 33 ATP reitingo taškai ir 3 tūkst. 250 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.