EUROLYGA 2023

Startuoja intriguojantis Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinalis

Šį savaitgalį startuoja TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinalis. Nuo šio etapo prie pirmenybių prisijungia čempiono titulą ginantis Gargždų „Amber-Arlangos“ klubas.

 „Amber-Arlanga“<br> M. Baranausko nuotr.
 „Amber-Arlanga“<br> M. Baranausko nuotr.
 „Elga-Master Idea-SC Dubysa“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
 „Elga-Master Idea-SC Dubysa“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
 „Sūduva“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
 „Sūduva“<br> V. Kuralavičiaus nuotr.
 „RIO-Startas“.<br> E. Sliežausko nuotr.
 „RIO-Startas“.<br> E. Sliežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-25 15:34

„Amber-Arlangos“ tinklininkai pusfinalyje iki dviejų pergalių žais su Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komanda.

Jeigu Gargždų komanda po kovų Baltijos lygoje turėjo keletos savaičių pertrauką, tai šiauliečiai turėjo įtemptą tvarkaraštį, nes keliaujant link pusfinalio jiems reikėjo įveikti du atkrintamųjų varžybų etapus.

„Kas dieną tikslingai dirbame, kad pusfinaliui būtume pasiruošę kaip įmanoma geriau. Gerbiame savo oponentus kiekvienose rungtynėse, nesvarbu, dėl kokio titulo kovotume. Visgi mūsų tikslas šį savaitgalį vienas – ateiti su didžiule jėga ir parodyti, kokia stipri komanda esame“, – ryžto neslėpė „Amber-Arlangos“ treneris iš Latvijos Austris Štals.

Po įtemptos serijos prieš ambicingus „Kelmės“ tinklininkus į pusfinalį prasibrovę „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ tinklininkai neslepia, kad grėsmingiems pusfinalio varžovams lengvo pasivaikščiojimo tikėtis neverta.

„Po pergalės prieš Kelmės komandą esame emociniame pakilime. Šiemet „Kelmė“ subūrė stiprų kolektyvą, kuris pajėgus žaisti aukščiausiame lygoje. Įveikus konkurencingus varžovus, komanda visuomet sutvirtėja. „Amber-Arlanga“ – labai stiprus konkurentas, tačiau mes tikrai nusiteikę jam priešintis“, – sakė Šiaulių ekipos kapitonas Martynas Kolodavičius.

Pirmosios serijos rungtynės šeštadienį 16 val. vyks Gargžduose, o antrosios – sekmadienį 14 val. Šiauliuose.

Kitame pusfinalyje kausis Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno „RIO-Startas“.

Reguliariajame sezone be pralaimėjimų pražygiavę marijampoliečiai yra laikomi šios poros favoritais, tačiau su įvairiais sunkumais viso sezono eigoje susidūrę kauniečiai stengsis maksimaliai mobilizuotis lemiamoms sezono kovoms ir tikrai turėtų parodyti savo dantis.

„Beveik visą sezoną nesulaukėme didesnio pasipriešinimo iš kitų komandų, tad finaliniam etapui labiau ruoštis tenka treniruočių metu. Tačiau pusfinalis – ne vieta atsipalaidavimui. Visos komandos čia yra rimtai nusiteikusios ir Kauno ekipa – ne išimtis. Motyvacijos mums tikrai netrūksta, esame pasiruošę triukšmingai sezono kulminacijai“, – kalbėjo „Sūduvos“ kapitonas Olegas Čebialis.

„RIO-Startas“ turėjo gerokai pavargti antrajame atkrintamųjų varžybų etape, kuriame tik po įtemptų rungtynių įrodė pranašumą prieš Kauno „Marito“.

„Komanda po paskutinių rungtynių jaučiasi gerai, kovingai. „Sūduvos“ komanda yra gerai žinoma, visi žaidėjai pažįstam, todėl netikėtumų neturėtų būti. Mūsų tikslai visada yra tik aukščiausi – toks tas sportininkų mentalitetas. Žinome savo bėdas, kurios neleido sklandžiai artėti pusfinalio link ir nieko čia nepakeisi. Tai mums suteikia dar daugiau laisvės, pykčio, noro įrodyti savo galimybes. Tikimės sezoną užbaigti pergalingai“, – teigė „RIO-Starto“ treneris Gilbertas Kerpė.

Pirmosios rungtynės Marijampolėje vyks šeštadienį 12.30 val., o antrosios sekmadienį 15 val. bus žaidžiamos Kaune.

Jeigu prireiktų trečiųjų rungtynių, jos turės bus sužaistos per ateinančią savaitę.

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalai vyks balandžio 2-3 dienomis Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.