EUROLYGA 2023

Lietuvos smiginio pažiba Darius Labanauskas auginasi pamainą

Darius Labanauskas – WDF Europos smiginio vicečempionas, Pasaulio taurės prizininkas, kelerius metus iš eilės karaliavęs WDF Pasaulio smiginio reitinge, sėkmingai keliauja profesionalų asociacijos PDC reitingo viršūnės link. Tuo pačiu jis Garliavoje, kurioje gyvena, veda nemokamas treniruotes ir pradedantiesiems, ir pažengusiems.

Darius Labanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Darius Labanauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-26 09:16

Sportininkui smiginis iš pradžių buvo tik pomėgis, o vėliau tapo pragyvenimo šaltiniu. Dariaus įsitikinimu, smiginis yra ir gera saviugdos priemonė, kuri skatina dirbti su savimi psichologiškai, mokytis labiau susikoncentruoti. Taip pat – nesileisti išmušamam iš vėžių, jei vis nepavyksta pataikyti ten, kur reikia, ir motyvuoja varžytis iki galo. Varžyboms reikia ir fizinės ištvermės, nes visą dieną tenka praleisti ant kojų, stiprėjama ir fiziškai. Be to, smiginis reikalauja matematinių įgūdžių, – tenka greitai susiskaičiuoti sumestus taškus, kiek jų dar reikia surinkti.

Pasipylus skambioms D. Labanausko pergalėms, jo sėkmė neabejotinai prisidėjo prie didesnio susidomėjimo šia sporto šaka ir jos plėtra šalyje. Prie to pats žaidėjas prisideda ir vesdamas užsiėmimus, kaip ir Garliavos sporto ir kultūros centras, rengdamas šiuos užsiėmimus. Smiginio treniruotės, du kartus per savaitę vykstančios minimame centre, yra kelerius metus centro vykdomo „Taiklių rankų projekto“ dalis. Čia nemokami ne tik užsiėmimai, bet ir nebūtina atsinešti jokios savo įrangos, priemonių. Taikiniai kabo, yra didelis centro turimų smiginio strėlių pasirinkimas, garantuoti profesionalūs patarimai ir pamokymai. Tereikia noro pasivaržyti ir tobulėti.

Kauno r. Garliavos sporto ir kultūros centro „Taiklių rankų projektas“ iš dalies finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, projektą administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis projektas skirtas Kauno rajono Garliavos miesto ir apylinkių seniūnijos gyventojams. Tikslas – skatinti suaugusiųjų fizinį aktyvumą, ugdyti vaikų ir jaunimo sportinę savimonę, prasmingą laisvalaikio kultūrą, formuojant sveikos gyvensenos principus.

Smiginis įtrauktas ir į Garliavos krašto sporto žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.