EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklinio čempionato pusfinalis startavo favoritų pergalėmis

Šeštadienį startavusiame TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinalyje staigmenų neužfiksuota – pergales šventė namuose žaidusios favoritės.

Tinklinio čempionate laimėjo favoritai.<br>LTF nuotr.
Tinklinio čempionate laimėjo favoritai.<br>LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-26 20:46

Čempionės titulą ginanti Gargždų „Amber-Arlangos“ komanda pirmajame sete turėjo gerokai pavargti su Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ tinklininkais, bet vėliau jau žaidė užtikrinčiau ir šventė pergalę 3-0 (25:22, 25:15, 25:17).

Serijoje iki dviejų pergalių Gargždų klubas išsiveržė į priekį 1-0.

Šeimininkams 15 taškų pelnė Arnas Rumševičius, 12 – Daumantas Katinas, 8 – Viktoras Ščekaliukas. Šiaulių komandoje rezultatyviausiai žaidė Erikas Makaras ir Tomas Rogal (po 11 tšk.).

„Sunku yra susikaupti, kai peršokame iš vienos lygos į kitą. Stengėmės iš visų jėgų, bet vis tiek gavosi taip, kad įsivėlėme į ne savo lygio žaidimą. Dvi savaites neturėjome rungtynių, todėl dabar žaidimas turi vis gerėti“, – sakė „Amber-Arlangos“ žaidėjas Artūras Vincėlovičius.

„Šios poros favoritai yra aiškūs. Mes džiaugiamės turėdami galimybę žaisti prieš tokią komandą. Varžovai labai stipriai padavinėjo, o mūsų priėmimas visą sezoną buvo prastokas. Dėl to buvo sunku kovoti. Turėjome galimybių pakovoti bent dėl vieno seto, bet vėl pamatėme, jog reikia dar padirbėti su priėmimu“, – kalbėjo „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ žaidžiantysis treneris Modestas Strockis.

Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 14 val. Šiauliuose.

Kitame pusfinalyje reguliariojo sezono nugalėtoja Marijampolės „Sūduva“ namuose 3-1 (25:12, 19:25, 25:21, 25:21) įveikė Kauno „RIO-Starto“ tinklininkus.

Marijampoliečiai lengvai laimėjo pirmą setą, bet per anksti atsipalaidavo, todėl antrajame sete „RIO-Startas“ sudavė atsakomąjį smūgį ir išlygino rezultatą. Trečiasis ir ketvirtasis setai vyko atkakliai, bet pabaigose pranašesni buvo „Sūduvos“ tinklininkai.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Patrikas Stankevičius, 14 – Jonas Rakickas, 11 – Valentinas Lekavičius. Kauno ekipoje 20 taškų surinko Jaroslavas Bogdanovičius, 19 – Audrius Kasparavičius, 9 – Tomas Aleksa.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=pcywUth56EE

„Džiaugiamės pergalė. Laimėjome, nes tikriausiai buvome stipresni. Padėjo tai, kad turėjome lygiaverčius keitimus. Mums nesisekė antrajame sete, bet atlikome keitimus ir tai pasiteisino. Tokių stiprių rungtynių šiame sezone dar neturėjome, todėl atsirado šiokia tokia įtampa. Visgi tikėjomės tik pergalės“, – sakė „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Žaidžiantysis „RIO-Starto“ treneris Gilbertas Kerpė nebuvo nusivylęs kauniečių pasirodymu.

„Rungtynės buvo neblogos. Pirmas setas buvo vangus, prireikė laiko apsiprasti vieniems su kitais. Pirmą kartą šiame sezone žaidėme tokia sudėtimi, todėl buvo nelengva adaptuotis. Nuo antro seto žaidėme neblogai, pajutome vienas kitą tiek gynyboje, tiek puolime. Turime ką pakoreguoti ir rytoj galėsime žaisti kitaip“, – teigė G. Kerpė.

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 15 val. Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.