EUROLYGA 2023

D. Medvedevas išsižadėti V. Putino neskuba: „Žmonės skirtingai į šiuos įvykius žiūri“

Antroji pasaulio raketė rusas Danijilas Medvedevas šiuo metu stengiasi iškovoti „Masters“ serijos „Miami Open“ čempiono titulą, tačiau kaip jau įprasta, tenisininkas neišvengia klausimų apie Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.

 D. Medvedevas.<br> INSTARimages/Cover Images/Scanpix nuotr.
 D. Medvedevas.<br> INSTARimages/Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 4:03 PM

Po Didžiosios Britanijos sporto ministro Nigelo Huddlestono pasisakymų prieita nuostatos, jog rusai turėtų išsižadėti Vladimiro Putino, jei norės žaisti prestižiniame Vimbldono turnyre.

D.Medvedevas jau anksčiau buvo pasisakęs prieš karą, tačiau tvirtos savo pozicijos invazijos į Ukrainą nepareiškė. To Rusijos tenisininkas nepadarė ir šį kartą.

„Nuo vieno turnyro einu prie kito, o kiekviena šalis turi savo taisykles. Dabar esu čia, džiaugiuosi žaisdamas tenisą, atiduodu save tam, ką labiausiai myliu ir stengiuosi populiarinti šį sportą visame pasaulyje.

Tai viskas, ką pakomentuosiu, neturiu ką pasakyti apie Vimbldoną. Visi žino kas vyksta, to negalima ignoruoti, o žmonės skirtingai į šiuos įvykius žiūri. Visados sakiau, jog esu už taiką.

Labai sunku kalbėti apie tai, kas pasaulyje yra teisinga ir kas neteisinga. Aš turiu savo nuomonę ir apie tai kalbu su savo šeima, žmona, su kuo galiu diskutuoti, net jeigu mūsų nuomonės nesutampa“, – kalbėjo agresorės šalies tenisininkas.

D.Medvedevas antrajame rate įveikė buvusią pirmąją pasaulio raketę, škotą Andy Murray'ų. Sekančiame rate rusas susitiks su 24-erių ispanu Pedro Martinezu.

Prieš tai vykusiame Indian Velso turnyre D.Medvedevas savo fanus nuvylė prastu pasirodymu, kai jau antrajame rate 4:6, 6:3, 1:6 nusileido Gaeliui Monfilsui (ATP-24) ir prarado pirmąją poziciją Novakui Džokovičiui.

Rusas gali jau šiame turnyre susigrąžinti pirmąją reitingo poziciją. Tam D.Medvedevui reikėtų pasiekti pusfinalio etapą.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.