EUROLYGA 2023

Dar viena Ukrainos sporto netektis: mūšiuose prie Mariupolio žuvo kikbokso pasaulio čempionas

Karas Ukrainoje pasiglemžė dar vieno sportininko gyvybę. Pasaulio kikbokso čempionas Maksimas Kagalas žuvo mūšiuose su Rusijos agresoriais prie Mariupolio.

 Maksimas Kagalas.<br> Twitter nuotr.
 Maksimas Kagalas.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 10:09 AM, atnaujinta Mar 28, 2022, 10:14 AM

30-metis ukrainietis iš Kremenčuko miesto buvo tapęs ISKA organizacijos pasaulio kikbokso čempionu. Apie jo mirtį paskelbė treneris Olehas Skyrta.

M.Kagalas karo metu kovojo „Azovo“ batalione ir gynė apgultą Mariupolį.

„Karas pasiima geriausius. Jis buvo sąžiningas ir padorus žmogus. Miegok ramiai, broli. Ilsėkis ramybėje. Mes atkeršysime už tavo mirtį“, – parašė jis tviteryje.

Prasidėjus Rusijos agresijai tūkstančiai ukrainiečių stojo ginti šalies. Tarp jų yra ir daug sportininkų, kurie apsivelka uniformą ir kovoja su okupantu.

M.Kagalas papildė žuvusių sportininkų sąrašą.

Jame jau Serhijus Šestakas (futbolininkas, 34 m.), Dima Martynenka (futbolininkas, 25 m.), Bohdanas Popovas (krepšininkas, 19 m.), Oleksandras Kulikas (dviračių sporto treneris, 64 m.), Artiomas Pryjmenko (Ukrainos sambo čempionas, 16 m.), Vitalijus Sapyla (futbolininkas, 21 m.), Jevhenas Malyševas (biatlonininkas, 19 m.), Jevhenas Zvonokas (kikboksininkas, 22 m.).

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.