EUROLYGA 2023

Žvėriškumas: Ukrainos bokso trenerį rusų agresoriai pokalbio metu sušaudė tiesiog sporto salėje

Kijevo srities Irpinės mieste Rusijos okupantai šaltakraujiškai nužudė buvusį žinomą Ukrainos boksininką ir vaikų trenerį Oleksijų Džunkovskį. Teigiama, kad tai įvyko prieš pat vakarykštę Ukrainos armijos ataką, kai ši iš Irpinės išstūmė rusų okupantus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 6:04 PM

Apie Oleksijaus mirtį buvo pranešta Ukrainos bokso federacijos internetinėje svetainėje, atskleidžiant kai kurias žmogžudystės detales.

„Rusų orkai Irpinėje nušovė žinomą vaikų bokso trenerį Oleksijų Džunkovskį. Pasak pažįstamų surinktos informacijos, jis buvo nušautas bokso salėje, „bendraujant“ su Rusijos kariuomene. Treneris buvo nušautas tiesiog vietoje...“, – skelbiame federacijos pranešime.

Oleksijus Džunkovskis nuo 2000-ųjų atstovavo Ukrainos nacionalinei rinktinei, o baigęs karjerą tapo vaikų bokso treneriu.

Boksininkas dalyvavo tarptautinėse komandinėse varžybose Ukraina prieš JAV, Ukraina prieš Rusiją bei Ukraina prieš Kubą.

Žuvusiojo draugai feisbuko puslapyje tikino, kad su O.Džunkovskiu mobiliu telefonu kalbėjosi vos prieš tris dienas. Iš to galima daryti išvadą, kad žmogžudystė įvyko prieš pat Irpinės miesto išvadavimą – Ukrainos kariuomenė paskelbė, kad miesto valdymą susigrąžino kovo 28 dieną.

O.Džunkovskis buvo keturis kartus kariškių pasaulio bokso čempionatų prizininkas. Baigęs boksininko karjerą jis tapo vaikų treneriu ir užaugino daug žinomų boksininkų.

Tarp jo mokinių – 2016 metų Europos vaikinų čempionas Olegas Laguta ir 2015 metų Europos vaikinų čempionato sidabro medalio laimėtojas Vladislavas Marchukas.

Kodėl rusų agresoriai susidorojo su bokso treneriu salėje – neaišku. Vis dėlto žinoma, kad vyras buvo didelis Ukrainos patriotas, judėjimo „Sportininkai už Ukrainos ateitį“ vienas iš svarbių žmonių. Karo metu treneris vežiojo maistą miesto gynėjams.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.