EUROLYGA 2023

C. Ruudas „Miami Open“ pusfinalyje susitiks su žemesnį reitingą už R. Berankį turinčiu argentiniečiu

JAV vykstančiame „Masters“ serijos „Miami Open“ turnyre paaiškėjo pirmieji pusfinalio dalyviai. Jais tapo norvegas Casperas Ruudas (ATP-8) ir argentinietis Fracisco Cerundolo (ATP-103).

 C.Ruudas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 C.Ruudas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 9:27 AM

23-ejų C.Ruudas ketvirtfinalyje po 1 val. 39 min. kovos 6: 3, 1:6, 6: 3 įveikė Vokietijos tenisininką Alexanderį Zverevą (ATP-4).

Viso pirmo seto metu tenisininkai nesunkiai laimėjo savo padavimų serijas apart ketvirto geimo. A.Zverevas padavinėdamas kamuoliukus pirmavo 40:30 ir vokiečiui truko vos taško, kad rezultatą išlygintų į 2:2, tačiau C.Ruudas sugebėjo laimėti tris taškus paeiliui ir išsiveržė į priekį.

Susikurtos norvego persvaros pakako, kad A.Zverevui tektų sukti galvą, kaip išlyginti mačo rezultatą.

Antrasis setas prasidėjo iškart dviem C.Ruudo šansais laimėti vokiečio padavimus, tačiau susikaupęs A.Zverevas laimėjo keturis taškus paeiliui ir išsaugojo savo geimą.

Lemtingas ir vėl buvo ketvirtasis geimas. Vokietis iš trečio bandymo sugebėjo laimėti norvego padavimus ir išsiveržė į priekį 3:1.

Po pralaimėtų norvego padavimų antro seto eiga visiškai pasikeitė ir rezultatui esant 4:1 A.Zverevas sugebėjo dar kartą laimėti C.Ruudo padavimus, tačiau šįkart sausai.

Kovą kėlėsi į lemiamą, trečiąjį setą. C.Ruudas ir vėl susikūrė dvi galimybes laimėti vokiečio padavimus ir pirmosios varžovo serijos metu, tačiau šįkart norvegas savo šanso nepaleido ir jomis pasinaudojo. Persvarą įgavęs norvegas pradėjo įspūdingai žaisti.

C.Ruudas per likusias keturias savo apdavimų serijas pralaimėjo vos du taškus ir užtikrintai laimėjo trečiąjį setą bei mačą.

Pusfinalyje C.Ruudas susitiks su argentiniečiu F.Cerundolo. Netikėtai į pusfinalį papuolęs tenisininkas turi netgi žemesnį reitingą už geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį (ATP-87).

F.Cerundolo mače prieš Janniką Sinnerį pirmavo 4:1 ir skausmų nebegalėjęs kęsti italas nusprendė pasitraukti iš turnyro.

Už patekimą į pusfinalį tenisininkai užsitikrino po 360 ATP reitingo taškų ir 343 tūkst. 985 JAV dolerių čekį.

Turnyro nugalėtojui atiteks 1000 ATP reitingo taškų ir 1 mln. 231 tūkst. 245 JAV doleriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.