EUROLYGA 2023

Biatlono žvaigždės M. Fourcade'o brolio kvailiausias akibrokštas: suplėšė savąją Prancūzijos vėliavą, kad sulipdytų Rusijos trispalvę

Tarptautinė biatlono federacija kovo mėnesio pabaigoje galiausiai nutarė, kad visi argerosorės Rusijos ir jai talkinančios Baltarusijos biatlonininkai privalo būti ne suspenduoti, o nušalinti nuo visų įmanomų šios organizacijos varžybų. Rusų žiniasklaida tikina, kad šią žinią šalies jaunimo vaikinų ir merginų rinktinė sužinojo per planetos pirmenybes JAV, o šio sprendimo nepalaikė Prancūzijos žvaigždės Martino Fourcade'o brolis Simonas, kuris nutarė net suplėšyti savo valstybės vėliavą.

 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.<br> lrytas.lt koliažas
 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.<br> lrytas.lt koliažas
 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.
 Simonas Fourcade'as nutarė suplėšyti Prancūzijos vėliavą, kad galėtų iš spalvų sudėti Rusijos trispalvę.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2022, 4:27 PM

Nestartavę Amerikoje agresoriaus biatlonininkai vienu balsu šaukia, kad labiausiai juos po šios žinios palaikė daugkartinis pasaulio taurių ir planetos pirmenybių prizininkas garsiojo olimpinio čempiono bei penkiskart pasaulio čempiono Martino Fourcado brolis Simonas.

Dabar S.Fourcade'as– Prancūzijos jaunių biatlono rinktinės treneris.

Rusai viešai džiaugiasi, kad jaunimo pasaulio čempionato organizatoriams iš stadiono pašalinus valstybės argesorės nacionalinę simboliką, Simonas Fourcadas pats nutarė ant komandos buveinės bokso durų užklijuoti Rusijos vėliavą.

Tam jis suplėšė savo šalies – Prancūzijos – vėliavą ir iš skirtingų spalvų sulipdė Rusijos trispalvę.

Apie savo poelgį S.Fourcade'as kalbėjo išskirtiniame interviu agresoriaus televizijai „MatchTV“.

Dabar jau jau 37-erių vieno iš pasaulio taurės etapų Pjongčange laimėtojas S.Fourcade'as paaiškino, kad Rusijos biatlonininkus nusprendė palaikyti, nes jie po sankcijų atrodė labai nusiminę.

„Žmogus iš organizacinio komiteto trenerių ir sportininkų akivaizdoje nuo rinktinės bokso, kuris yra šalia trasos, nukabino Rusijos vėliavėlę. Atrodė, lyg jiems tokiu būdu buvo pasakyta: „Tai jūs patys dėl to kalti!“.

Tada aš paėmiau Prancūzijos vėliavą, perpjoviau ją į tris dalis ir priklijavau juos pagal rusų spalvas prie namo durų“, – tikino didžiuodamasis S.Fourcade'as.

Buvęs biatlonininkas pabrėžė, kad jis nesutinka, kad tarptautinė biatlono federacija skirtų sankcijas ir jaunesniems sportininkams.

Rusijos jaunių rinktinės štabo narys Jurijus Batmanovas papasakojo, kaip S.Fourcade'as suplėšė Prancūzijos vėliavą ir atkūrė Rusijos trispalvę. Jis pažymėjo, kad tai įvyko po to, kai rinktinė buvo pašalinta iš estafetės varžybų dėl skirtų sankcijų.

„Kai buvo priimtas sprendimas pašalinti visus rusų ir baltarusių biatlonininkus, buvau jaunių pasaulio čempionate Solt Leik Sityje.

Visi buvome nusiminę, kad Ukrainos komanda šiame čempionate nedalyvaus, nes dėl žinomos situacijos jų šalyje jie negalėjo atvykti. Tada galiausiai buvo nutarta pašalinti visus Rusijos nacionalinius simbolius, kurie buvo čempionate.

Tą dieną stadione buvau anksti ryte – apie septintą ryto. Ten buvo ir vienas iš rusų trenerių, taip pat keli sportininkai. Trasoje su tuo treneriu buvome dviese, išbandėme slides. Kai jis pamatė, kad stadione nuleista Rusijos vėliava, jo akyse pasirodė neapsakomas liūdesys. Žinojau, kad jis nėra kaltas dėl to, kas atsitiko.

Vėliau tą dieną pamačiau, kaip žmogus iš čempionato organizacinio komiteto visų trenerių ir sportininkų akivaizdoje nuėmė Rusijos vėliavą nuo nacionalinės komandos namelio. Aš nusprendžiau palaikyti rusus. Tai nereiškia, kad palaikau tai, kas vyksta Ukrainoje. Aš per toli nuo to visko.

Bet aš norėjau parodyti, kad rusų žmonės, esantys tame čempionate, nėra kalti dėl tokios situacijos. Mūsų vėliavų spalvos panašios – raudona, balta, mėlyna. Prancūzijos vėliavą perpjoviau į tris dalis ir priklijavau prie rusų namelio durų.

Buvau šokiruotas tarptautinės mūsų organizacijos sprendimu. Tai buvo tik vaikai, kurie nieko nepadarė ir norėjo tik rungtyniauti. Prie manęs priėjo treneris vokietis ir pasakė tą patį, ką galvojau ir aš. Tai reiškia, kad ne aš vienas taip manau.

Daugelis taip mano. Mes visi esame draugai. Esame biatlonininkų šeima. Manau, kad geriausias sprendimas šioje situacijoje – parodyti savo paramą Rusijos sportininkams, parodyti, kad jie nėra atsakingi už tai, kas vyksta Ukrainoje“, – džiaugsmigai kalbėjo S.Fourcade'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.