EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklinio čempionato bronza – VU moterims ir „RIO-Starto“ vyrams

Sekmadienį Druskininkuose finišuoja TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionatai. Šiais metais Lietuvis pirmenybių bronzos medaliais džiaugėsi Vilniaus universiteto (VU) merginos ir Kauno „RIO-Starto“ vyrai.

 Tinklininkų kovos dėl galutinių vietų čempionate. <br> M.Baranausko nuotr.
 Tinklininkų kovos dėl galutinių vietų čempionate. <br> M.Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 5:32 PM

Moterų čempionato antrosios rungtynėse dėl trečiosios vietos VU komanda po dramatiškos kovos 3-2 (19:25, 25:20, 25:22, 23:25, 16:14) palaužė kovingąją Gargždų „Amber Volley“ ekipą ir pasidabino bronzos medaliais.

VU tinklininkės pirmąjį mačą laimėjo gana užtikrintai, bet šįkart Gargždų klubas iš paskutiniųjų siekė išlyginti serijos rezultatą ir bronzos medalių likimą perkelti į auksinį setą. Itin atkakliose rungtynėse abi komandos keitėsi laimėtais setais ir viskas sprendėsi penktajame. Galiausiai po dramatiškos paskutinės atakos pergalingu tašku džiaugėsi VU ekipa.

Nugalėtojoms 20 taškų pelnė Neringa Kačinaitė, po 19 – Benita Umantaitė ir Jovita Bukantytė. Gargždų komandoje net 32 taškus surinko Lilija Firinovič, 19 – Vlada Oganauskienė.

Pirmąsias rungtynes šeštadienį VU laimėjo 3-0 (25:19, 25:22, 25:18).

„Gargždų ekipa sekmadienį pasipildė viena iš lyderių V. Oganauskiene, kuri labai sustiprino padavimo liniją ir buvo sunku susitvarkyti.

Visgi mes labai norėjome po 5-6 metų pertraukos sugrįžti ant apdovanojimų pakylos ir to siekėme visą šį sezoną. Pagaliau pavyko šį stebuklėlį įgyvendinti.

Visgi noriu pagirti priešininkes, kurios taip pat demonstravo nuostabų žaidimą. Kaip švęsime? Pasiėmiau viena dieną atostogų, todėl liksime Druskininkuose ir aplaistysime pergalę“, – šypsojosi VU kapitonė Kotryna Kontautaitė.

Lietuvos vyrų tinklinio čempionato atsakomosiose rungtynėse dėl trečiosios vietos Kauno „RIO-Startas“ 3-1 (25:21, 25:18, 20:25, 25:22) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ekipą ir laimėjo seriją 2-0.

Praėjusių metų šalies vicečempionai kauniečiai pirmąjį susitikimą laimėjo po dramatiškos penkių setų kovos 3-2 (25:21, 23:25, 25:21, 18:25, 19:17) ir sekmadienį siekė užtikrintesnio laimėjimo.

Po dviejų pirmų setų atrodė, kad „RIO-Startas“ neturės didesnio vargo, tačiau šiauliečiai nepasidavė ir solidžiai sužaidę laimėjo trečiąjį setą. Visgi ketvirtajame sete „RIO-Startas“ jau pasimokė iš savo klaidų ir su bronziniais apdovanojimais baigė savo daugybės iššūkių pareikalavusį sezoną.

Kauno klubui 20 taškų pelnė Jaroslavas Bogdanovičius, 16 – Audrius Kasparavičius, 9 – Mykolas Suchanekas. Šiaulių komandoje rezultatyviausi buvo Erikas Makaras (18 tšk.), Simas Grigalaitis bei Martynas Kolodavičius (po 15 tšk.) bei Tomas Rogal (13 tšk.).

„Vakar nuveikėme pusę darbo, tai šiandien atėjome į aikštę nusiteikę taip, kad nebūtų jokio auksinio seto. Visi žinojome, kad šiandien laimėsime. Po dviejų setų pasijautė, kad šiek tiek pritrūko jėgų, pradėjo lysti mikrotraumos. Džiugu, kad žaidėjai sugebėjo save perlipti ir vėl atrado jėgų. Ketvirtajame sete susikaupėme ir sužaidėme taip, kaip galime“, – džiaugėsi žaidžiantysis „RIO-Starto“ treneris Gilbertas Kerpe.

Kauno klubas šiame sezone susidūrė su nemenkomis problemomis, tiek komplektacijos, tiek finansiniais klausimais. Dėl to šie iškovoti medaliai įgauna dar didesnę svarbą.

„Sezonas buvo žiauriai sunkus. Jį pradėjome su visai kitokia sudėtimi. Buvo labai daug buvo permainų, turime nemažai traumų. Noriu pasidžiaugti už visus žaidėjus, kurie pabaigė sezoną. Jiems buvo sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai, bet viską atlaikėme. Buvome labai gerai nusiteikę, todėl medalis, kad ir kokios bebūtų spalvos, yra labai smagus“, – pridūrė G. Kerpė.

Lietuvos moterų tinklinio čempionato finale nuo 16 val. susitiks „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“, o 18.30 val. prasidės vyrų finalas tarp Gargždų „Amber-Arlangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.