EUROLYGA 2023

Įkurta hibridinio sporto varžybas rengianti lyga: darbo vaisius parodys vasaros pabaigoje

Lietuvių kuriamas hibridinio sporto startuolis atliko formalius žingsnius, kad būtų pripažintas sportu. Įkurta Hibridinio sporto lyga, kuri rengs analogų pasaulyje neturinčias sporto varžybas.

 Taip atrodys varžybų aikštelė.
 Taip atrodys varžybų aikštelė.
 Taip atrodys varžybų aikštelė.
 Taip atrodys varžybų aikštelė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 2:26 PM

Lygos pirmininkup paskirtas buvęs LKL komunikacijos vadovas Šarūnas Mazalas. Lyga veiks kartu su Hibridinio sporto federacija ir pasauliui pristatys inovatyvų sportą – profesionalių sportininkų varžybas vienas prieš vieną panaudojant tradicinių sporto šakų elementus.

„Įkūrę lygą turime pilną sporto struktūrą ir tvirtą pamatą būti pripažinti sporto pasaulyje, – teigė Š. Mazalas. – Didžioji dalis techninių darbų, kurie šiame sporte yra kertiniai, jau atlikta ir pirmų hibridinio sporto varžybų čempionatą ketiname pradėti šią vasarą.“

Lyga bus atsakinga už varžybų organizavimą bei sportininkų įtraukimą.

Organizacija veiklą vystys Vilniuje, kur 1500 kv. metrų buvusioje filmavimo studijoje jau įrengta pirmo inovatyvaus sporto – hibridinio krepšinio aikštelė. Šioje erdvėje dar šiemet turėtų būti įrengiamos dviejų naujų hibridinio sporto šakų žaidimo zonos.

„Kurdami hibridinį krepšinio žaidimą jau esame finišo tiesiojoje, – atskleidė Š. Mazalas. – Du žaidėjai neturėdami kontakto rungsis vienas prieš vieną siekdami surinkti kuo daugiau taškų taikliais metimais. Tai bus tarsi snaiperių varžybos su daugiau dinamikos. Kompiuteris parinks poziciją, iš kurios sportininkas turės mesti – ir ši seka bus identiška abiem žaidėjams, taigi jų galimybės laimėti bus vienodos.

Dvikova truks vos 60 sekundžių, 16-os žaidėjų turnyro trukmė – vos dvi valandos, o varžybos bus rengiamos kasdien. Žaidimas bus greitas, dinamiškas ir visiškai atitiks šiuolaikinio gyvenimo tendencijas. Mūsų kūrinį jau pamatė ir pozityviai įvertino Lietuvos krepšinio federacija. Džiaugiamės, kad šio sporto perspektyvas matome ne mes vieni.“

Naują hibridinį sportą jau kelis mėnesius testuoja sportininkai, o pirmosios tiesioginės transliacijos žiūrovams turėtų būti matomos vasaros pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?