EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo pralaimėjimu

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė nesėkmingai pradėjo Estijoje vykstantį pasaulio ledo ritulio IIA grupės čempionatą. Pirmojo turo rungtynėse Lietuvos atstovai 3:5 nusileido Pietų Korėjos ledo ritulininkams.

Lietuviai pralaimėjo pirmąsias rungtynes.<br> hockey.lt nuotr.
Lietuviai pralaimėjo pirmąsias rungtynes.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 7:30 AM, atnaujinta Apr 4, 2022, 7:32 AM

Nors pirmajame kėlinyje ant ledo aktyvesni buvo Korėjos atstovai, pirmąją puikią progą pasižymėti turėjo lietuviai, kai po oponentų pražangos į jų vartus buvo skirtas baudinys. Jo realizuoti ėmėsi Marijus Dumčius: Suomijoje rungtyniaujantis puolėjas neklydo, pasiųsdamas ritulį į viršutinį vartų kampą (14:09).

Išlaikyti savo pranašumo Lietuvos rinktinei nepavyko, kai varžovai realizavo kiekybinę persvarą po Dongkyu Limo lazdos kyštelėjimo ir ritulio nukreipimo į vartus.

Antrasis kėlinys prasidėjo Pietų Korėjos ledo ritulininko pražanga, o nuobaudai tiksint link pabaigos mūsų rinktinė sugebėjo antrą kartą rungtynėse įsiveržti į priekį. Ataką sėkmingai užbaigė Vakaris Čižas (23:50, rez. perd. Benas Andrejauskas, Paulius Grybauskas).

Po antrojo Lietuvos rinktinės įvarčio pasikartojo pirmajame kėlinyje matytas scenarijus, kai nepalūžę varžovai labai greitai surengė savo atsaką ir tikslus buvo Sihwanas Kimas. Negana to, jiems pavyko visiškai perlaužti rungtynių kontrolę ir antrajame kėlinyje pridėti dar du įvarčius, kurių autoriai Heokyong'as Lee ir Minjoonas Huh. Pastarasis trečiajame kėlinyje pasižymėjo ir dar kartą pelnydamas jau penktąjį Korėjos įvartį.

Lietuvių viltis išsigelbėti atgaivino daugumoje pelnytas Pauliaus Grybausko įvartis (55:27, rez. perd. Simas Ignatavičius, B. Andrejauskas), bet vėliau gauta pražanga privertė mūsų rinktinės narius laiką leisti ginant savus vartus ir neleido suorganizuoti rimtesnio oponentų vartų šturmo iki pat paskutinės rungtynių minutės. Finalinėmis rungtynių akimirkomis Lietuvos jauniai po varžovų pražangos ir vartininko keitimo susikūrė dirbtinį dvigubą kiekybinį pranašumą, bet įvarčio pasiekti jiems nebepavyko.

Pirmadienį čempionate poilsio diena, o antradienį 19:30 val. Lietuvos rinktinė kovos su turnyro šeimininke Estija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.