EUROLYGA 2023

Lietuvos sportininkams plačiau prasiveria durys į A. Schwarzeneggerio daug kartų laimėtą prestižinį čempionatą

„Prasideda naujas kultūrizmo varžybų mūsų šalyje etapas“, – apie po pusantro mėnesio Kaune vyksiančias varžybas sakė pasaulinės kultūrizmo organizacijos „NPC Wordwide“ atstovas Karolis Žilinskas.

JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br>instagram.com nuotr.
JAV netikėtai mirė kultūrizmo superžvaigždė 46-erių Shawnas Rhodenas<br>instagram.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 12:43 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 12:47 PM

Būtent jam už Atlanto veikianti, kultūrizmo mėgėjus ir profesionalus vienijanti organizacija patikėjo mūsų šalyje surengti vieną žinomiausių renginių „IFBB Pro league qualifier“, sportininkams atveriantį kelią į profesionalų karjerą bei aukščiausiu pasiekimu vadinamą, prestižinį tarptautinį čempionatą „Mr. Olympia“.

Sporto pasaulyje teigiama, kad pastarųjų varžybų neoficialiu simboliu yra vadinamas Arnoldas Schwarzeneggeris – Austrijos ir JAV, aktorius, verslininkas, filantropas, politikas, buvęs sunkumų kilnotojas ir kultūristas. Jis sunkumus pradėjo kilnoti būdamas 15 metų.

Dvidešimties metų jis laimėjo Mr. Universe titulą, o po to septynis kartus laimėjo Mr. Olympia konkursą.

„Šiemet Lietuvoje vyksiančiose varžybose „NPC Worldwide „Power of the Knight“ gali dalyvauti visi norintys. Tai – regioninė atranka, kurioje absoliutūs kategorijų nugalėtojai dėl profesionalo vardo turės teisę save atstovauti Italijoje. Jei šioje atrankoje lydės sėkmė, sportininkas ne tik gaus kelialapį į „Mr. Olympia“ čempionatą, bet ir statusą – „IFBB Pro“, užtikrinantį dalyvavimą visuose IFBB profesionalų kovose“, – aiškino K. Žilinskas.

Jis planuoja, kad gegužės 15 d. Kaune rengiamose varžybose dalyvaus apie 100 sportininkų. Kiekvienoje iš šešių kategorijų aukščiausius balus gavę asmenys susirungs tarpusavyje dėl absoliučių nugalėtojų vardų tarp moterų ir vyrų. Pastarasis titulas virs galimybe vykti į Italiją ir, čia įveikus konkurentus, tapti kultūrizmo profesionalu.

„Pirmąjį žingsnį šioje srityje jau esame žengę – vienos „IFBB Professional league“ varžybos pernai vyko Palangoje. Tikimės, jog šis naujas etapas Lietuvos vardą kultūrizmo pasaulyje dar labiau įtvirtins“, – kalbėjo K. Žilinskas.

Jis pastebėjo, kad gavusi teisę vykdyti „IFBB Pro league qualifier“ Lietuva tarsi labiau buvo įvertinta tarptautiniu lygiu. Glaudžius santykius su „NPC Wordwide“ užmezgęs mūsų šalies atstovas Palangoje rengtose varžybose laukė ir šį faktą savotiškai patvirtinti turėjusio ypatingo svečio – 2018 m. „Mr. Olympia“ nugalėtojo Shawno Rhodeno.

Tai per visą kultūrizmo istoriją būtų pirmas tokius pasiekimus turinčio kultūristo vizitas į Baltijos valstybių regioną.

„Šio iškilaus sportininko pasaulis neteko pernai metų pabaigoje likus mėnesiui iki atvykimo į Lietuvą. Tai – didžiulis ir netikėtas praradimas“, – apie šviesaus atminimo kultūrizmo čempioną kalba K. Žilinskas.

Daugiau nei septynis dešimtmečius veikiančios ir sportininkus profesionalus vienijančios organizacijos „NPC Wordwide“ vardu rengiamoms varžyboms keliami itin aukšti organizaciniai reikalavimai – nuo sportinio renginio vietos ir atestuoto personalo iki grimo ar teisėjų kvalifikacijos.

Tam, kad būtų užtikrintos visos sąlygos, Kaune kultūrizmo aistruolius džiuginsiančios varžybos rengiamos kartu JAV NPC Worldwide atstovais bei ilgamete turnyro „Mr. Olympia“ vadybininke bei vienų didžiausių varžybų Meksikoje „Mexico Grand Prix“ organizatore Maria Ibarra.

„Kad mūsų šalyje vyktų tokio lygio renginiai, svarbu visiems – sportininkams, jų gerbėjams, miestui. Kiekviena nauja galimybė atveria kelius į tai, ko iš tiesų sieki“, – teigė K. Žilinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.