EUROLYGA 2023

Tris lietuvius savo gretose turintis „Ademar“ pratęsė pergalių seriją Ispanijos rankinio lygoje

Ispanijos rankinio čempionate labai svarbią pergalę iškovojo tris lietuvius savo gretose turintis Leono „Ademar“ klubas. Dėl kelialapio į Europos turnyrus kovojantis „Ademar“ namuose 33:30 įveikė vieną iš tiesioginių konkurentų „Cuenca“ klubą.

Aidenas Malašinskas persikėlė į Ispaniją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aidenas Malašinskas persikėlė į Ispaniją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 7:43 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 7:46 PM

Aidenas Malašinskas nugalėtojams pelnė 4 įvarčius, Gabrielius Virbauskas prie pergalės pridėjo 2 įvarčius. „Ademar“ gretose debiutavęs Deividas Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo.

Penktą pergalę iš eilės iškovoję „Ademar“ rankininkai pakilo į 7 vietą. Nuo 5-os pozicijos, kuri garantuoja kelialapį į Europos lygą, „Ademar“ skiria vos taškas.

Vokietijos čempionate iš nesėkmių liūno neišsikapsto „N-Lubbecke“ komanda, kurioje žaidžia Benas Petreikis. Traumų išretinta „Bundesliga“ naujokė patyrė jau dešimtą pralaimėjimą iš eilės ir nukrito į paskutinę 18 vietą. „N-Lubbecke“ namuose 23:31 pralaimėjo „Melsungen“ ekipai. B. Petreikis įvarčiais nepasižymėjo, tačiau atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Nuo išlikimo Bundeslygoje lietuvio komandą skiria 2 taškai.

Nesėkmingas turas buvo ir Prancūzijos čempionate rungtyniaujantiems lietuviams. „Chambery Savoie“ komanda su Gerdu Babarsku namuose minimaliu skirtumu 28:29 pralaimėjo „Nimes“ ekipai. Rungtynių pabaigoje šeimininkai galėjo išplėšti lygiąsias, tačiau aidint finalinei sirenai, G. Babarskas pataikė į virpstą. Šiose rungtynėse G. Babarskas pelnė 1 įvartį. „Chambery“ išliko 6 vietoje.

Jau aštuntą pralaimėjimą iš eilės patyrė priešpaskutinėje 17 vietoje esanti „Istres“ komanda su Luku Simėnu. „Istres“ išvykoje 32:35 pralaimėjo vienam Prancūzijos čempionato lyderių, Čempionų lygoje rungtyniaujančiam „Montpellier“ klubui. L.Simėnas pelnė 2 įvarčius, tačiau gavo raudoną kortelę už tris 2 min. pašalinimus. Kitame ture lietuvių komandos susitiks tarpusavyje.

Du lietuvius savo gretose turinti Austrijos čempionato lyderė Hardo „Alpla“ komanda, susitikimą su Bruko „Fuchse“ baigė lygiosiomis 30:30. Karolis Antanavičius pelnė 4 įvarčius ir savo komandoje buvo tarp rezultatyviausių. Daugirdas Dilys nepasižymėjo. Kitame ture Austrijos lygos lyderiai svečiuose susitiks su artimiausia persekiotoja, vos tašku atsiliekančia „Aon Fivers“ ekipa.

Vengrijos pirmenybėse „Eger“ komanda su Rolandu Bernatoniu svečiuose 27:32 pralaimėjo Vesprėmo „Fejer BAL“ ekipai. R. Bernatonis pelnė 2 įvarčius. Per paskutines 5 rungtynes tik tašką iškovoję „Eger“ rankininkai užima priešpaskutinę 13 vietą. Kitame ture „Eger“ susitiks su vienu čempionato lyderiu, Čempionų lygoje rungtyniaujančius Vesprėmo „Telekom“ klubu.

Islandijos lygoje trečią pergalę iš eilės iškovojo du lietuvius savo gretose turinti „Selfoss“ komanda. 5 vietą užimanti „Selfoss“ ekipa, kurios vartus gina Vilius Rašimas, namuose 32:31 išplėšė pergalę iš Vestmanajaro IBV septyneto. Karolis Stropus įvarčiais nepasižymėjo. Įvarčių nepelnė ir „Harnarfjordur“ komandoje rungtyniaujantis Gytis Šmantauskas. 4 vietą užimanti „Harnarfjordur“ susitikimą su Reikjaviko „Fram“ baigė lygiosiomis 24:24.

Vokietijos antrojoje Bundeslygoje, kurioje rungtyniauja trys lietuviai, jų komandos sekėsi skirtingai. Svarbią pergalę šventė dėl išlikimo kovojanti „Grosswallstadt“ ekipa su Povilu Babarsku. „Grosswallstadt“ namuose 28:25 įveikė vieną pagrindinių konkurentų „Dessauer“ klubą ir pakilo į 16 vietą. Vienas pagrindinių „Grosswallstadt“ gynybos ramsčių P. Babarskas pirmo kėlinio pabaigoje gavo raudoną kortelę.

7 vietą užimanti „Elbflorenz“ svečiuose 28:30 pralaimėjo dėl kelialapio į „Bundesliga“ pirmenybėse kovojančiam „Nordhorn-Lingen“ klubui. Mindaugas Dumčius svečių gretose pasižymėjo vienu įvarčiu.

14 pozicijoje esanti „Coburg“ ekipa susitikimą svečiuose su autsaideriu „Aue“ baigė lygiosiomis 27:27. Lukas Juškėnas svečių gretose nepasižymėjo. L. Juškėnas praėjusią savaitę pasirašė kontraktą su Rumunijos HC „Buzau“ komanda ir po šio sezono paliks Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.