EUROLYGA 2023

Dėl palaikomo Rusijos karo, Vokietijos gimnastikos klubas iš komandos išmetė olimpinį čempioną

Vokietijos gimnastikos klubas „TG Saar“ paskelbė nutraukiantis ryšius su Rusijos gimnastu Nikita Nagornijumi dėl jo pozicijos Rusijos pradėtame kare Ukrainoje.

 N. Nagornijus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N. Nagornijus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 9:07 PM, atnaujinta Apr 6, 2022, 9:08 PM

„TG Saaras nieko nelaukdamas skiriasi su Nikita Nagornijumi. 25-erių rusas, praėjusį sezoną pradėjęs Sarlandiečių gretose, šiemet nebėra 2022 m. sezono dalyvių sąraše.

Pastarieji N.Nagornijaus pareiškimai socialiniuose tinkluose ir spaudoje, susiję su Rusijos invazija į Ukrainą, dabar buvo priežastis TG Saar valdybai anksčiau laiko nutraukti bendradarbiavimą ir susilaikyti nuo tolimesnių operacijų. TG Saar klubas atsitraukia nuo bet kokio šio karo sumenkinimo ar rėmimas.

Norėtume padėkoti Nikitai už jo įsipareigojimą ir pasiekimus per pastaruosius kelerius metus ir palinkėti jam viso ko geriausio ateityje“, – sakoma pranešime.

N.Nagornijus viešai remia savo šalies invaziją į Ukrainą. Tokijo olimpinis čempionas yra Rusijos nacionalinės gvardijos narys.

Nuo 2020 m. gruodžio mėn. Sportininkas vadovauja Jaunųjų kariuomenės kariūnų tautiniam judėjimui, kurio tikslas – ugdyti „patriotinį jaunimą“.

Praėjus dienai po Ukrainos invazijos, jis pasidalijo organizacijos įrašu apie jų darbą su vaikais iš Ukrainos separatistinių Donecko ir Luhansko regionų.

Jis taip pat pasiūlė savo gerbėjams persiųsti dovanas Rusijos kariams, kurie yra karinės invazijos į Ukrainą dalis.

N.Nagornijus taip pat apgynė savo tėvynainį Ivaną Kuliaką, kuris lipdamas ant podiumo kartu su Ukrainos gimnastu, aukso medalio laimėtoju Ilja Kovtunu devėjo drabužius su rusų karo simboliu „Z“.

Be olimpinio aukso medalio, Rusijos sportininkas yra pasaulio ir du kartus Europos čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.