EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionų lygoje paaiškėjo ketvirtfinalio dalyviai

Vyrų rankinio Čempionų lygos aštuntfinalyje didelių dramų nebuvo. Kelialapius į ketvirtfinalį iškovojo varžovus užtikrintai pranokusios Paryžiaus PSG, „Montpellier“, „Veszprém“ ir „Flensburg-Handwewitt“ komandos.

„Montpellier“ rankininkai pateko tarp geriausių Čempionų lygos ekipų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Montpellier“ rankininkai pateko tarp geriausių Čempionų lygos ekipų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 11:41 PM

Paprasčiausiu keliu į kitą etapą nuėjo „Veszprém“. Vengrijos vicečempionai pirmosiose rungtynėse išvykoje sutriuškino Skopjės „Vardar“ klubą 30:22, o per atsakomąsias rungtynes netgi leido sau nelaimėti. Nors namie Vesprėmo rankininkai beveik visą laiką pirmavo, rungtynės baigėsi lygiosiomis 31:31.

Abi Prancūzijos komandos pirmąsias rungtynes išvykose sužaidė lygiosiomis, bet šią savaitę namie jų pranašumas nekėlė abejonių. PSG nugalėjo „Elverum“ komandą 37:30 (pirmosios rungtynės 30:30), „Montpellier“ – „Porto“ ekipą 35:27 (pirmosios rungtynės 29:29).

Sunkiausiai į ketvirtfinalį pateko „Flensburg-Handewitt“ rankininkai. Vokietijos vicečempionai praėjusią savaitę savo aikštėje nugalėjo „Szeged“ komandą 25:21, o šį ketvirtadienį Vengrijos čempionų aikštėje pralaimėjo mažesniu skirtumu 35:36.

„Aalborg“, „Kiel“, „Kielce“ ir „Barcelona“ ekipoms, kurios pirmojo etapo grupėse užėmė pirmąją arba antrąją vietą, žaisti aštuntfinalyje nereikėjo.

Ketvirtfinalyje susitiks „Aalborg“ – „Veszprém“, „Kielce“ – „Montpellier“, „Kiel“ – PSG ir „Barcelona“ – „Flensburg-Handewitt“. Rungtynės vyks gegužės 11-12 ir 18-19 dienomis.

Finalo ketvertas numatomas birželio 18-19 dienomis Kiolne.

Palyginti su praėjusiu sezonu, stipriausiųjų aštuonete įvyko dvi permainos.

Į ketvirtfinalį įsiveržė pernai jame nežaidusios „Montpellier“ ir „Kielce“ komandos, kurios pakeitė „Nantes“ ir Bresto „Miaškov“ klubus.

„Nantes“ pernai nepakankamai gerai žaidė Prancūzijos lygoje ir neiškovojo kelialapio į Čempionų lygą. Svarbiausiame žemyno turnyre Nanto komandą pakeitė Prancūzijos vicečempione tapusi Monpeljė ekipa.

Tuo tarpu „Miaškov“ šiais metais grupės turnyre užėmė paskutinę vietą ir neiškovojo kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, net jei Bresto komanda būtų įvykdžiusi pirmąją užduotį, ji nebūtų galėjusi žaisti aštuntfinalyje dėl Baltarusijos rankiniui skirtų sankcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.