EUROLYGA 2023

Žaibiškai tobulėjantis 18-metis C. Alcarazas jau šį sezoną tikisi laimėti „Grand Slam“ serijos turnyrą

​„Grand Slam“ turnyruose dominuoja Rafaelis Nadalis, Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius, tačiau prie šios kompanijos nori prisijungti ir didžiausiu teniso talentu laikomas ispanas Carlosas Alcarazas (ATP-11).

 C. Alcarazas.<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
 C. Alcarazas.<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 1:25 PM, atnaujinta Apr 11, 2022, 1:32 PM

Ispanijos talentas žaibišku tempu veržiasi į priekį. 18-metis žaidėjas iškovojo savo pirmąjį „Masters“ serijos turnyrą „Miami Open“ turnyre ir tapo trečiu jauniausiu žaidėju istorijoje laimėjusiu tokios serijos turnyrą.

Geriau už jį pasirodė tik Michaelas Changas ir Rafaelis Nadalis.

Pergalė prieš Casperą Ruudą finale leido C.Alcarazui pakilti iki 11-tosios pozicijos, o iki pirmojo dešimtuko ispanui trūksta vos iki 120 taškų.

Įspūdinga tai, jog antras jauniausias tenisininkas geriausiųjų penkiasdešimtuke – 2 metais vyresnis Jannikas Sinneris (ATP-12).

Jeigu žiūrėtume į kalendorinius metus, C.Alcarazas atrodo dar įspūdingiau. Ispanas 2022 m. jau iškovojo 1950 ATP reitingo taškų, o už jį daugiau iškovojo tik jo tautietis ir idealas R.Nadalis (3350 taškus).

Tačiau kyla naujas klausimas: ar Carlosas Alcarazas jau gali laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą? Ispanijos talentas parodė, kad gali konkuruoti aukštu lygiu su geriausiais, nors dar reikia suprasti, koks gali būti jo pasirodymas prieš geriausiuosius ant skirtingų žaidimo dangų.

Ispanas ne kartą yra kalbėjęs apie savo siekius ir aukas, kurias yra pasirengęs paaukoti, kad svajonės išsipildytų.

Duodamas interviu ispanų laikraščiui „Marca“ C.Alcarazas nepabijojo atskleisti dviejų pagrindinių savo tikslų: tapti pasaulio lyderiu ir laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrus.

„Manau, kad esu pasiruošęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Turiu pasitikėjimo savimi, gerą žaidimo lygį ir kūno sudėjimą, kad galėčiau laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

Galbūt iš karto nelaimėsiu „Roland Garros“, bet save matau pasiruošusi „Grand Slam“ turnyrui ir aš nebijau to pasakyti. Žinau, kad yra puikių žaidėjų. Turiu galvoje Novaką Džokovičių, Rafaelį Nadalį, Danijilą Medvedevą, Aleksandrą Zverevą ar Stefaną Tsitsipą.

Bet jaučiu, kad esu pasiruošęs laimėti, nors net neįsivaizduoju kada gali ateiti laikas, bet tikiuosi, kad tai įvyks kuo greičiau. Dabar esu kitoks žaidėjas nei pernai. Visa patirtis, kurią išgyvenau, padėjo man sėkmingai įveikti „Masters“ pusfinalį ir finalą“, – pasitikėdamas savimi kalbėjo C.Alcarazas.

N.Džokovičius grįš į kortus jau antradienį „Masters“ turnyre „Monte Carlo“, o R.Nadalis, kovojantis su stresiniu šonkaulio lūžiu į kortus bandys žengti balandžio pabaigoje „Madrid Open“ turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.