EUROLYGA 2023

Sugrįžimo į teniso kortus pasiilgęs N. Džokovičius: „Pastarieji mėnesiai buvo labai sunkūs psichologiškai ir emociškai“

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius pripažino, kad pastarieji mėnesiai jam buvo be galo sunkūs, tačiau serbas tikisi viską palikti už nugaros ir mėgautis grunto sezonu.

 N. Dokovičius.<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
 N. Dokovičius.<br> IMAGO/PanoramiC/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 7:47 AM

N.Džokovičius tikėjosi sezoną pradėti Australijoje, tačiau skiepytis atsisakančiam tenisininkui buvo uždrausta dalyvauti didžiojo kirčio turnyre „Australian Open“.

Visgi, vasario pabaigoje serbui pavyko sudalyvauti Dubajuje vykusiame „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyre, tačiau tuomet geriausias planetos tenisininkas iš varžybų iškrito jau ketvirtfinalio etape.

JAV vykusiose „Masters“ serijos turnyruose „Indian Wells“ ir „Miami Open“ serbui taip pat buvo uždrausta dalyvauti dėl šio atsisakymo skiepytis.

„Tikiuosi, kad per šešis mėnesius neteks žaisti tik šešių mačų. Pasiilgau varžybų. Vis dar jaučiu motyvaciją dalyvauti turnyruose, konkuruoti su jaunais žaidėjais ir mesti iššūkį geriausiems pasaulio žaidėjams dėl didžiausių titulų.

Akivaizdu, kad pastarieji keturi ar penki mėnesiai man buvo labai sunkūs psichologiškai ir emociškai, bet aš stengiuosi visa tai palikti už nugaros ir judėti toliau.

Gruntas yra ta danga, ant kurios užaugau Serbijoje ir daug metų žaidžiau tik ant šios dangos. Tačiau istoriškai tai nebuvo buvo pati sėkmingiausia mano danga, nors ant jos man sekėsi puikiai.

Žinoma, pergalė „Roland Garros“ praėjusiais metais vis dar šviežia mano atmintyje, todėl stengiuosi iš jos pasisemti įkvėpimo, kad gruntą sezoną pradėčiau kuo geriau“, – sakė N.Džokovičius kalbėdamas su „We Love Tennis“.

Vasario 28 dieną Danijilas Medvedevas pirmą kartą karjeroje oficialiai tapo pasaulio pirmenybe. Visgi, D.Medvedevo viešpatavimas buvo trumpalaikis, ir rusas pirmąją vietą po „Indian Wells“ turnyro kovo 21 d.

Praradęs pirmąjį reitingą D. Medvedevas turėjo pasiekti bent „Miami Open“ pusfinalį, kad susigrąžintų pirmąją poziciją, tačiau D.Medvedevas pateko į turnyro ketvirtfinalį, kuriame pralaimėjo lenkui Hubertui Hurkaczui.

„Buvimas pasaulio Nr.1 yra aukščiausias pasiekimas, kokį tik gali turėti mūsų sporte, todėl stengsiuosi išlaikyti šią poziciją kiek įmanoma ilgiau“, – kalbėjo N.Džokovičius.

Serbas į teniso kortus sugrįš jau antradienį. Monake vykstančiame „Masters“ serijos turnyro „Monte Carlo“ antrajame rate N.Džokovičius susitiks su ispanu Alejandro Davidovich Fokina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.