EUROLYGA 2023

Lietuvos bokso federacijos prezidentu išrinktas Darius Šaluga

Kaune vyko Lietuvos bokso federacijos (LBF) eilinė ataskaitos – rinkimų konferencija. Jos metu buvo išrinktas LBF prezidentas, viceprezidentai ir Vykdomojo komiteto nariai. Konferencijoje dalyvavo 34 nariai iš 46-ių.

D.Šaluga.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
D.Šaluga.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
D.Šaluga.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
D.Šaluga.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
Lietuvos bokso federacijos Vykdomasis komitetas.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
Lietuvos bokso federacijos Vykdomasis komitetas.<br>Boksofederacija.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 1:55 PM

LBF prezidentu naujai ketverių metų kadencijai vienbalsiai išrinktas Darius Šaluga. Vilnietis bokso federacijai vadovauja nuo 2012 m. sausio 27 dienos. Nuo 2021 metų D. Šaluga yra ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas.

„Atsinaujinusios bokso bendruomenės komandos laukia daug iššūkių tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautinėje arenoje. Lieka nedaug laiko iki 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių ir sieksime, kad jose būtinai dalyvautų Lietuvos boksininkai. Kova dėl kelialapių į Paryžių prasidės jau kitų metų sausio 1 dieną. Pastaruoju metu daug dėmesio skiriame ir moterų boksui. Tikimės, kad Paryžiaus žaidynės taps istorinėmis ir jose turėsime ir Lietuvos boksininkę, – sakė D. Šaluga. – Teigiamų permainų tikimės ir pasaulinėje bokso asociacijoje IBA bei Europos bokso konfederacijoje EUBC. Šiais metais jose vyks rinkiminės konferencijos. Lietuvos bokso federacija palaiko vakarietišką poziciją ir siekia, kad boksas eitų moderniu keliu, būtų išgyvendinta korupcija bei išvengta teisėjavimo skandalų ir boksas galėtų pilnavertiškai grįžti į olimpinę šeimą.“

Vienbalsiai buvo išrinkti ir LBF viceprezidentai, kurių gretose pirmą kartą LBF istorijoje bus ir moteris. Pirmuoju viceprezidentu perrinktas kėdainietis Vilmantas Bobinas. Antrąja viceprezidente tapo pasvalietė Rasa Balčiauskienė. Trečiuoju viceprezidentu tapo kaunietis Egidijus Rutkauskas.

Vykdomojo komiteto nariais patvirtinti LBF Trenerių tarybos pirmininkas kaunietis Vidas Bružas, LBF Teisėjų kolegijos pirmininkas panevėžietis Anatolijus Kriukovas ir LBF Sporto klubų atstovas kėdainietis Bronislovas Šimokaitis. LBF generaliniu sekretoriumi vienbalsiai perrinktas vilnietis Donatas Mačianskas.

Generalinis sekretorius D. Mačianskas konferencijos dalyviams pateikė 2021 m. biudžeto ataskaitą bei 2022 m. biudžeto projektą. Šiais metais planuojamas LBF biudžetas 513 tūkst. eurų.

Trenerių tarybos pirmininkas V. Bružas ir Teisėjų kolegijos pirmininkas A. Kriukovas pateikė 2021 m. ataskaitas, kurios buvo patvirtintos vienbalsiai.

LBF revizorius Mantas Mačius detaliai apžvelgė 2021 m. revizijos rezultatų analizę ir pateikė siūlymus. Konferencija revizoriaus ataskaitą patvirtino vienbalsiai.

Tuo pačiu buvo nuspręsta, kad nuo šių metų LBF revizoriaus neliks. Jį pakeis audito įmonė, kaip to reikalauja naujausi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nutarimai. Siekiant įtvirtinti audito funkcijas, buvo pakeisti LBF Įstatai. Juose taip pat buvo apibrėžtas Vykdomojo komiteto narių kadencijų skaičius – apribotas iki dviejų kadencijų, po ketverius metus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.