EUROLYGA 2023

Svarbiausiu momentu atsigavęs A. Davidoch Fokina pateko į „Monte Carlo“ finalą

Alejandro Davidovich Fokina (ATP-46) tęsia įspūdingą pasirodymą „Masters“ serijos turnyre „Monte Carlo“.

 REUTERS/Scanpix nuotr.
 REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 5:36 PM

Turnyro pusfinalyje 22-ejų ispanas vos neprisižaidė, tačiau po 2 val. 43 min. trukusios kovos 6:4, 6:7 (2:7), 6:3 patiesė kur kas labiau patyrusį, 30-metį bulgarą Grigorą Dimitrovą (ATP-29).

Viso pirmojo seto metu tik A.Davidovich Fokina turėjo vieną galimybę laimėti varžovo padavimus ir ja pasinaudojęs ispanas laimėjo pirmąjį setą 6:4.

Antrojo seto scenarijus buvo kitoks. G.Dimitrovas laimėjo pirmą varžovo padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 2:0, tačiau tuomet įkrito į duobę ir pralaimėjo keturis geimus paeiliui.

Rezultatui esant 5:4 jaunasis ispanas stojo padavinėti kamuoliukus dėl pergalės, o „Rainiero 3-ojo“ korte susirinkusi publika karštomis ovacijomis palaikė A.Davidovich Fokina. Ispanas nusprendė pasimėgauti situacija ir paprašė publikos dar garsesnių ovacijų.

Visgi, pasirodė jog tai galimai perdėtas pasitikėjimas savimi. G.Dimitrovas nesunkiai sugebėjo laimėti varžovo padavimus ir išlygino rezultatą.

Kova persikėlė į tie-breaką, o jame bulgaras užtikrintai laimėjo 2 varžovo padavimus ir išplėšė trečiąjį setą.

Lemiamą setą geriau pradėjo G.Dimitrovas. Bulgaras laimėjo varžovo padavimus, o vėliau išsiveržė į priekį 2:0.

Bulgaras trečiajame trečio seto geime turėjo keturias galimybes laimėti ispano padavimus, tačiau jomis nepasinaudojo ir A.Davidoch Fokina po 22 taškus trukusio geimo rezultatą sušvelnino 1:2.

Besikeičiant pusėmis jaunasis ispanas paprašė gydytojo pagalbos ir ši padėjo. A.Davidoch Fokina laimėjo dar keturis geimus paeiliui. G.Dimitrovas dar laimėjo vieną savo padavimų seriją, tačiau 9-ajame trečio sete ispanas užtikrintai susitvarkė su savo varžovu.

Ispanas iki šiol nebuvo žaidęs nei viename ATP turnyro finale. Už patekimą į finalą A.Davidoch Fokina užsitikrino 600 ATP reitingo taškų ir 456 tūkst. 720 JAV dolerių.

Kovoje dėl titulo ispanas susitiks su graiko Stefanos Tsitsipas (ATP-5) ir vokiečio Alexanderio Zverevo (ATP-3) poros nugalėtoju.

Turnyro nugalėtojas gaus 1000 ATP reitingo taškų ir 836 tūkst. 355 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.