EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkės sieks pergale užbaigti nesėkmingą Europos čempionato atrankos turnyrą

Alytuje trečiadienį Lietuvos moterų rankinio rinktinė baigs 2022 m. Europos čempionato atrankos turnyrą. Paskutinėse 1 grupės rungtynėse lietuvės priims grupės lyderę, kelialapį į Europos čempionato finalinį etapą jau anksčiau užsitikrinusią Lenkijos rinktinę.

 Karolis Kaladinskas.<br> rankinis.lt nuotr.
 Karolis Kaladinskas.<br> rankinis.lt nuotr.
 Simona Kolosovė.<br> rankinis.lt nuotr.
 Simona Kolosovė.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 6:51 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 6:54 PM

Lietuvos rinktinei atrankos turnyras susiklostė nesėkmingai. Lietuvės patyrė visus keturis pralaimėjimus ir jau anksčiau prarado viltis patekti į Senojo žemyno pirmenybes.

„Paskutinėse rungtynėse sieksime trinktelėti durimis ir labai norim pergale baigti Europos čempionato atrankos turnyrą. Rinktinė išgyvena kartų kaitą ir stengiamės į komandą integruoti kuo daugiau jaunų rankininkių. Sulaukėme trijų žaidėjų, rungtyniaujančių užsienio klubuose. Jų patirtis bus labai naudinga tiek aikštėje, tiek ir patirtį perduodant jaunimui“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Rinktinės pagrindą sudaro Vilniaus „Eglės“ ir Kauno „ACME-Žalgirio“ komandų rankininkės.

Į rinktinę iš užsienio klubų atvyko Vokietijoje rungtyniaujanti Simona Kolosovė, Islandijoje žaidžianti Roberta Stropė ir Izraelio klubui atstovaujanti Jūratė Žilinskaitė.

Pirmose tarpusavio rungtynėse lietuvės svečiuose pralaimėjo norvego Arnės Senstado treniruojamoms lenkėms rezultatu 22:36.

Visas keturias pergales iškovojusi Lenkijos rinktinė į Europos čempionatą pateko jau aštuntą kartą istorijoje. Pirmą kartą istorijoje kelialapį į Europos pirmenybių finalinį etapą iškovojo antrą vietą grupėje užsitikrinusios Šveicarijos rankininkės.

1 grupėje žaidė ir Tokijo olimpinė vicečempionė Rusijos rinktinė. Tačiau po pradėto karo Ukrainoje visos Rusijos rinktinės ir klubai buvo pašalinti iš visų tarptautinių rankinio varžybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.