EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkėms oficialios rungtynės bus lyg draugiškos

Lietuvos moterų rankinio rinktinė trečiadienį žais paskutines Europos pirmenybių atrankos rungtynes su Lenkijos komanda. Šios Alytuje vyksiančios rungtynės bus lyg draugiškos, nes atrankos turnyro 1-ojoje grupėje abiejų kelialapių savininkės jau paaiškėjo.

Lietuvos rankininkėms oficialios rungtynės bus lyg draugiškos.<br> rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankininkėms oficialios rungtynės bus lyg draugiškos.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 12:52 PM

Padėtis

Europos pirmenybių atrankos turnyre šią savaitę žaidžiamos dviejų paskutiniųjų turų rungtynės. Dauguma komandų nuo trečiadienio iki sekmadienio į aikštę eis du kartus, tačiau Lietuvos rinktinės tvarkaraštis bus ramesnis, nes 1-ojoje grupėje, pašalinus Rusijos rinktinę, liko tik trys komandos.

Pagal pradinį tvarkaraštį lietuvės būtų turėjusios šeštadienį arba sekmadienį rungtyniauti Rusijoje, bet ši kelionė buvo atšaukta.

Per praėjusius turus Lietuvos rinktinė pralaimėjo visas ketverias rungtynes Lenkijai 22:36, Rusijai 21:35 bei Šveicarijai 30:36 ir 18:34. Lietuvai buvo įskaityta formali pergalė atšauktose rungtynėse su Rusijos, todėl ketvirtąją vietą užimanti mūsų šalies rinktinė turi 2 taškus (per 5 rungtynes).

Rusija iš oficialios lentelės nebuvo išbraukta ir jai palikti pirmuosiuose turuose iškovoti 4 taškai. Dėl to Rusija užima trečiąją vietą.

Dvi grupės lyderės Lenkija (8 taškai per 4 rungtynes) ir Šveicarija (6 taškai per 5 rungtynes) jau užsitikrino kelialapius į šių metų lapkritį vyksiančias Europos pirmenybes.

Kitos grupės

Žaisti atrankos turnyre nereikėjo 2020 metų Europos čempionei Norvegijai bei trims būsimosioms šių metų Europos pirmenybių šeimininkėms Slovėnijai, Šiaurės Makedonijai ir Juodkalnijai.

Per praėjusius atrankos langus kelialapius į baigiamąjį turnyrą iškovojo Lenkija, Šveicarija (1-oji grupė), Danija (2-oji grupė), Nyderlandai (3-ioji grupė) ir Prancūzija (4-oji grupė).

2-ojoje grupėje dėl antrojo kelialapio kovoja Austrija (5 taškai) ir Rumunija (3), 3-iojoje grupėje – Vokietija (5) ir Graikija (4). Šiose dviejose grupėse kelialapių likimas veikiausiai paaiškės per konkurenčių tiesiogines akistatas.

4-ojoje grupėje padėtis yra daug painesnė, nes Ukrainos rankininkės dar nežaidė rungtynių, kurios buvo nukeltos per praėjusį langą. Šioje grupėje dėl antrojo kelialapio kovoja po 2 taškus turinčios Ukraina (žaidė 2 rungt.) ir Kroatija (žaidė 4 rungt.) bei taškų neturinti Čekija (žaidė 2 rungt.).

Gali būti, kad šią savaitę kelialapio likimas dar nepaaiškės, nes Ukrainos ir Čekijos rinktinės abejas tarpusavio rungtynes žais vėliau. Beje, šį trečiadienį ukrainietės Kroatijos komandą priims Austrijos mieste Grace (tą pačią dieną ten pat vyks Austrijos ir Danijos komandų rungtynės).

5-ojoje grupėje dėl dviejų kelialapių kovoja Vengrija (6 taškai), Ispanija (6) ir Portugalija (4).

6-ojoje grupėje galimybės patekti į Europos pirmenybes dar neprarado nė viena iš keturių komandų: Švedija (6), Serbija (4), Islandija (4) ir Turkija (2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.