EUROLYGA 2023

Paaiškėjo galutinė Lietuvos buriavimo rinktinės „SSL Gold Cup“ varžyboms sudėtis: joje – vieni stipriausių Lietuvos buriuotojų

Iki starto stipriausius pasaulio buriuotojus iš 56 valstybių subursiančiame „SSL Gold Cup“ projekte likus kiek daugiau nei mėnesiui, paaiškėjo galutinė Lietuvos buriavimo rinktinės sudėtis. Olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt bei olimpiečio ir „The Ocean Race“ lenktynių aplink pasaulį buriuotojo Roko Milevičiaus koordinuojama komanda jau intensyviai ruošiasi birželio pradžioje vyksiančiam pirmajam, kvalifikaciniam varžybų etapui, kur Lietuvai pirmiausiai teks susirungti su Ekvadoro ir Slovėnijos komandomis.

 Paaiškėjo galutinė Lietuvos buriavimo rinktinės „SSL Gold Cup“ varžyboms sudėtis: joje – vieni stipriausių Lietuvos buriuotojų.<br> A.Noreikaitės nuotr.
 Paaiškėjo galutinė Lietuvos buriavimo rinktinės „SSL Gold Cup“ varžyboms sudėtis: joje – vieni stipriausių Lietuvos buriuotojų.<br> A.Noreikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 11:39 AM

Paaiškėjo galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis

Kiekvienos šalies „SSL Gold Cup“ rinktinė sudaroma 5 buriuotojus parenkant komandos kapitonui, 5 skiriant pagal pasaulinį SSL reitingą, kuris nuolat atnaujinamas atsižvelgiant į naujausius pagrindinių buriavimo varžybų rezultatus. Dėl besikeičiančio reitingo per pastaruosius metus bent porą kartų keitėsi ir Lietuvos rinktinės sudėtis. Vis dėlto, komandos kapitonė G. Volungevičiūtė Scheidt džiaugiasi, kad šiuo metu jau žinoma galutinė komandos sudėtis, kuri stos prie starto linijos atkrintamosiose varžybose birželį.

„Buriuojant didesnėmis jachtomis labai svarbu ne tik kiekvieno komandos nario buriavimo įgūdžiai ir meistriškumas, tačiau ir tų kelių žmonių gebėjimas tapti iš tiesų vieninga komanda – kad manevrai būtų atliekami vieningai, tiksliai, greitai, kad lenktyniaujant nekiltų pašalinių įtampų, kad kiekvienas žmogus ant denio ne tik darytų savo darbą ir jaustų bendrą procesą ir atmosferą“,- teigia G. Volungevičiūtė Scheidt.

Pasak jos, labai džiugu, kad didžioji dalis komandos narių dalyvavo abejose ar bent vienoje treniruočių stovykloje, tad jau yra susipažinę su jachta bei buriavę drauge. Kapitonė pabrėžė, kad Lietuvos komandos išskirtinis bruožas tas, kad ji į sudėtį integravo labai skirtingą patirtį turinčius sportininkus – ir olimpiečius, ir komandinio buriavimo didesnėmis jachtomis turinčius buriuotojus.

Galutinė komandos sudėtis, kuri ir startuos kvalifikaciniame „SSL Gold Cup“ varžybų etape yra tokia: kapitonė Gintarė Volungevičiūtė Scheidt, komandos vadovas Rokas Milevičius, buriuotojai Raimondas Šiugždinis, Martin Volkovicki, Tadas Žižys, Emilis Valentinaitis, Karolis Janulionis, Klaudio Kliučinskas, Kristoforas Akromas, Andrius Ramonaitis.

Vėliau prie komandos turės galimybę prisijungti ir šiuo metu visą savo energiją kovai dėl kelialapių į Paryžiaus olimpiadą skiriantys olimpiečiai Viktorija Andrulytė ar Juozas Bernotas, buriuotojas Martis Pajarskas.

Varžybiniame pogrupyje su Lietuva – Slovėnija ir Ekvadoras

Pagal organizatorių planą, dalis didžiausių jūrinių valstybių, tokių kaip JAV, Didžioji Britanija ar Olandija, patenka tiesiai į finalinį varžybų etapą, kuris planuojamas rudenį; visos likusios, tarp kurių ir Lietuva, šių metų gegužę-birželį kovos dėl vietos finaliniame etape. Kova dėl vietos į finalus vyks pogrupiuose po 4 komandas.

Tiesa, dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje Lietuvos pogrupyje bus tik 3 komandos, tačiau, kaip pabrėžia Lietuvos atstovai, konkurencija vis tiek bus rimta.

„Mūsų pogrupio konkurentai – Slovėnijos ir Ekvadoro komandos. Slovėnijos komanda turi tikrai nemažai patirties kaip tik su ta jachtų klase, kuria vyks „SSL Gold Cup“ varžybos. Šiemet jie užėmė pirmą vietą pirmajame šios jachtų klasės taurės etape „44Cup Calero Marinas Lanzarote“ ir puikiai pasirodė bandomosiose „SSL Gold Cup“ varžybose. Tad konkurencija bus tikrai stipri“,- pasakoja R. Milevičius.

Pasak jo, už slovėnų komandos vairo stos vienas stipriausių Slovėnijos buriuotojų – Vasilijus Žbogaras, kuris olimpinėse žaidynėse buriavimo rungtyje yra laimėjęs du sidabro ir vieną bronzos medalį.

Nors kita mūsiškių pogrupio komanda, Ekvadoro atstovai, turi mažiau tokių iškilių laimėjimų, jie „SSL Gold Cup“ varžyboms ruošiasi itin atsakingai. Pasak R. Milevičiaus, jie išnaudojo visas įmanomas progas apsilankyti „SSL Gold Cup“ organizuojamose treniruočių stovyklose ir tikrai daug treniravosi.

Nepaisant numatomos stiprios konkurencijos, „SSL Team Lithuania“ komandos vadovas tiki, kad Lietuvos rinktinė taip pat turi šansų patekti į „SSL Gold Cup“ finalus.

„„SSL Gold Cup“ – tai futbolo pasaulio taurės analogas buriavime, tad varžybos vyks panašiu principu. Atkrintamųjų varžybų metu iš kiekvieno pogrupio į finalus pateks po dvi komandas. Vadinasi, mūsų tikslas lenktynėse – įveikti bent vieną iš mūsų pogrupiui priskirtų komandų. Viskas įmanoma ir tikrai kryptingai dirbame, kad mūsų pasirodymas „SSL Gold Cup“ šį sezoną nepasibaigtų ties atkrintamosiomis varžybomis“,- teigė R. Milevičius.

Skaičiuoja paskutines savaites iki starto

Lietuvos rinktinė atkrintamosiose varžybose lenktyniaus gegužės 31 – birželio 3 dienomis Šveicarijoje, tačiau dar prieš šį startą komanda planuoja turėti bendrą savaitės trukmės treniruočių stovyklą Kroatijoje.

„Nors žiemą kiekvienas ruošėmės individualiai – treniruodamiesi sporto salėje, nagrinėdami vaizdo medžiagą iš ankstesnių treniruočių stovyklų, prie varžybų starto linijos norisi stoti iš tiesų apšilus, šviežiai atgaivinus komandinio darbo įgūdžius ir darniai integravus naujus komandos narius“,- teigia R. Milevičius.

Kroatijoje Lietuvos rinktinė treniruosis gegužės 24-28 dienomis ir iškart po to persikels į Šveicariją, kur prasidės pasiruošimas „SSL Gold Cup“ startui.

„SSL Gold Cup“ varžybos į vieną vietą kovai suburs stipriausius planetos buriuotojus, iš kurių komandos sudaromos griežtai nacionaliniu principu. Nacionalinės komandos varžysis identiškomis komandinėmis jachtomis, trumpose sportinių lenktynių distancijose, kurios išmėgins komandų meistriškumą. Varžybos bus vykdomos panašiu principu kaip futbolo pasaulio taurė, kuri prasideda su kvalifikaciniais etapais, tada palaipsniui judama link finalų, kol paaiškėja stipriausia nacionalinė komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.