EUROLYGA 2023

Tinklininkas M. Navickas tapo Danijos čempionu

Savaitgalį finišavusiame Danijos vyrų tinklinio čempionate triumfavo „Middelfart VK“ klubas su lietuviu Mindaugu Navicku.

Tinklininkas M. Navickas tapo Danijos čempionu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Tinklininkas M. Navickas tapo Danijos čempionu.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 10:42 AM

Danijos čempione „Middelfart VK“ komanda tapo penktą sykį, bet paskutinį sykį jai tai buvo pavykę prieš 10 metų – 2012 m. Pernai ši ekipa iškovojo bronzos medalius.

Finalo serijoje „Middelfart VK“ komanda 3-0 nugalėjo praėjusių metų Danijos čempioną „Gentofte Volley“ klubą.

Antrąsias rungtynes išvykoje M. Navicko komanda laimėjo 3-0 (25:23, 25:22, 25:23), o trečiąsias namuose – 3-2 (25:22, 21:25, 17:25, 25:23, 15:9).

Libero pozicijoje rungtyniaujantis lietuvis žaidė visose finalo rungtynėse.

M. Navickas Danijoje gyvena jau penkerius metus. Prieš tai tinklinį jis žaidė Lietuvoje ir 2014 metais su Marijampolės „Sūduva“ tapo šalies čempionu.

Dirbdamas Danijoje, M. Navickas pradėjo rungtyniauti žemesnės lygos komandoje ir po kelių metų gavo kvietimą iš aukščiausios lygos „Middelfart“ klubo. Per 2 sezonus šioje komandoje lietuvis iškovojo 2021 metų bronzą, Danijos taurę. Šiame sezone „Middelfart“ pralaimėjo taurės finalą „Gentofte Volley“ komandai, bet čempionato finale pavyko atsikeršyti bei pirmą sykį tapti čempione.

„Šis pasiekimas man yra kaip atlygis už įdėtas pastangas ir praleistą laiką salėje. Tai buvo mano tikslas, tarsi svajonės išsipildymas, todėl jaučiuosi labai laimingas. Tikrai nesigailiu, kad atvykau į Daniją, įgavau daug naujos patirties – tiek žaidybinės, tiek gyvenimiškos, daug naujų draugų“, – sakė M. Navickas.

Įdomu tai, kad finale abejas rungtynes namuose „Middelfart“ laimėjo tik po penkių setų kovos, tuo tarpu išvykos mače prireikė trijų setų.

„Viso sezono metu žaidėme labai banguotai, labai prastai pradėdavome varžybas, bet kažkokiu būdu rasdavome būdų sugrįžti į rungtynes, nes atsiliekant 0-2, sugebėdavome jas laimėti. Tai parodo komandos tvirtą charakterį ir užsispyrimą. – pasakojo M. Navickas. – Jeigu atvirai, aš nejaučiau kad esame favoritai. Prieš tam tikras komandas taip, bet reikia nusiteikti ir žaisti su visais vienodai.

Iš tikro visos finalo rungtynės buvo sunkios. Pirmajame mače abi komandos labai norėjo laimėti ir maža klaidelė nulemdavo setą bei rungtynių baigtį. Išvykoje fortūna buvo mūsų pusėje, buvome labai motyvuoti ir susikoncentravę. Na o trečiasis susitikimas klostėsi sunkiai, gal patys jaudinomės, o ir priešininkai nebeturėjo kur trauktis.“

M. Navickas džiaugėsi, kad komandai labai padėjo sirgaliai, kurie buvo tarsi septintas žaidėjas aikštėje.

Dėl ateities tinklininkas dar nėra apsisprendęs. Jis turi planų grįžti į Lietuvą, tačiau dėl karo Ukrainoje jis neskuba priimti sprendimo. Atsakymą jis turėtų priimti po pokalbio su „Middelfart“ vadovais. Su šia ekipa lietuvis šiame sezone dalyvavo ir CEV Iššūkio taurės varžybose.

Prie Austrijos vyrų tinklinio čempionato aukso priartėjo „Union Raiffeisen Waldviertel“ klubas su Audriumi Knašu. Ši ekipa antrosiose finalo serijos rungtynėse svečiuose 3-1 (25:14, 25:19, 21:25, 25:22) įveikė čempionės titulą ginančią „SK Zadruga Aich-Dob“ komandą ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 2-0.

A. Knašas prie pergalės prisidėjo 9 taškais.

Trečiosios serijos rungtynės balandžio 21 dieną bus žaidžiamos „Union Raiffeisen Waldviertel“ aikštėje. Ši ekipa per visą istoriją dar nėra tapusi Austrijos čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.