EUROLYGA 2023

Dar vienas proto aptemimas: N. Džokovičius sukritikavo rusus išspyrusius Vimbldono turnyro organizatorius

Trečiadienį buvo pranešta, kad artėjančiame prestižiniame Vimbldono teniso turnyre negalės dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai. Turnyro organizatoriai kelią šalių agresorių sportininkams užkirto dėl vis dar tebesitęsiančio Rusijos karinio siautėjimo Ukrainoje. Vis dėlto ne visi teniso bendruomenės žmonės šią žinią sutiko palankiai.

N.Džokovičius.<br>Imago/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 12:30 PM

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius praleido progą patylėti ir šį Vimbldono teniso turnyro organizatorių sprendimą pavadino beprotišku.

Vimbldonas tapo pirmuoju didžiuoju teniso turnyru, kuris uždraudė varžybose dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams.

Tai tapo itin skaudžiu smūgiu antrajai vyrų vienetų raketei rusui Danijilui Medvedevui bei ketvirtai moterų raketei iš Baltarusijos Arynai Sabalenkai.

Užaugęs tuo metu karinių veiksmų purtomoje Serbijoje N.Džokovičius teigė, kad sportininkai neturi nieko bendro su šiuo metu Ukrainoje vykstančia Rusijos karine agresija.

„Visada smerksiu karą, niekada jo nepalaikysiu, tą aš puikiai suprantu būdamas karo vaiku. Žinau, kiek tai palieka emocinių traumų. Serbijoje visi žinome kas nutiko 1999 metais. Tuo metu Balkanų krašte išgyvenome daug karų.

Tačiau negaliu palaikyti Vimbldono sprendimo. Manau, kad tai yra beprotiška. Kai politika kišasi į sportą – rezultatas nėra geras“, – „Sky Sports“ cituoja serbo žodžius.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Serbijos sporto atstovai bando pro pirštus žiūrėti į Rusijai suteikiamas sporto bendruomenės sankcijas.

Draugiškus santykius su agresore Rusija palaikantys serbai itin retai diskutuoja šiuo metu vykstančio karo tema ir daugeliui nuolat prikaišo praėjusio amžiaus pabaigoje vykusius įvykius Belgrade.

Vimbldono teniso turnyras Londone prasidės birželio 27-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.