EUROLYGA 2023

Lietuvos mokinių graplingo pirmenybėse – ukmergiškių triumfas

Savaitgalį Ukmergėje vykusias Lietuvos mokinių (jaunimo, jaunučių ir vaikų) pirmenybes užtikrintai laimėjo Ukmergės dziudo klubo imtynininkai. Pastarieji iškovojo dvylika pirmų vietų (iš 23) disciplinoje be kimono ir dar septyniolika (iš 26) pirmų vietų disciplinoje su kimono.

Pirmenybes užtikrintai laimėjo Ukmergės dziudo klubo imtynininkai<br>Organizatorių nuotr.
Pirmenybes užtikrintai laimėjo Ukmergės dziudo klubo imtynininkai<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 2:21 PM

Bendroje įskaitoje iš viso ukmergiškiai surinko 388 taškus ir net 304-iais aplenkė antroje vietoje likusią Šakių „Audrą“.

„Ne kartą esu minėjęs, kad Ukmergės dziudo klubas yra pavyzdys kaip reikia dirbti su jaunimu. Vien faktas, kad klubas į pirmenybes delegavo net 72 kovotojus, pasako labai daug. Tikrai visi turime į ką lygiuotis ir ko siekti“, – ukmergiškių triumfą įvertino Lietuvos graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Merginos varžėsi dviejose grupėse (U-13 ir U-19), vaikinai – trijose (U-11, U-15 ir U-19). Priminsime, kad mokinių pirmenybės yra vienintelės, kuriose dalyviai gali išbandyti jėgas U-19 grupėje.

„Visuose kituose turnyruose devyniolikmečiai kovoja suaugusiųjų grupėse, tačiau mokinių pirmenybėse nenorime atimti galimybės iš tų, kurie jau sulaukė pilnametystės, bet vis dar mokosi mokyklose“, – sakė K.Smirnovas.

Turnyre iš viso dalyvavo beveik du šimtai mokinių iš Kauno, Klaipėdos, Vilniaus, Šakių, Vilkaviškio, Pakruojo, Jonavos, Šiaulių, Marijampolės, Švenčionių ir Ukmergės. Be minėtų pirmąsias dvi vietas užėmusių Ukmergės dziudo klubo ir Šakių „Audros“, bendroje įskaitoje sužibėjo ir trečioje vietoje likęs „Greciho fight team“ klubas iš sostinės, Vilniaus „Kovos menų akademija“ ir Šakių „Ošimas“.

„Dalyvių geografija mus džiugina ne vienus metus. Būtent tai skatina nesustoti, o kaip tik eiti pirmyn. Neabejoju, kad visi dalyviai šiuo turnyru liko patenkinti. Tai reiškia, kad esame pakėlę kartelę aukštai ir jos nuleisti neketiname“, – reziumavo K.Smirnovas.

Lietuvos graplingo pirmenybės – antrasis šiemet vykdytas organizacijos turnyras. Gegužės 7 dieną laukia dar vienos varžybos – tarptautinis turnyras „Klaipėda Open“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.