EUROLYGA 2023

Lietuvės sėkmė Europos jaunimo bokso čempionate: iškovojo bronzą

Lietuvos jaunimo bokso rinktinė su apdovanojimu grįžo iš Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykusio Europos čempionato. Europos jaunimo čempionato prizininke tapo Kamilė Aglinskaitė. Svorio kategorijoje virš 81 kg lietuvė iškovojo bronzos medalį.

Kamilė Aglinskaitė iškovojo bronzos medalį.<br>Lietuvos bokso federacijos nuotr.
Kamilė Aglinskaitė iškovojo bronzos medalį.<br>Lietuvos bokso federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2022, 1:12 PM

Ketvirtfinalyje K. Aglinskaitė vos per 59 sekundes įrodė savo pranašumą prieš varžybų šeimininkę bulgarę Georgijevą Gerganą.

Lietuvė dukart pasiuntė varžovę į nokdauną ir ringo teisėjas nutraukė kovą. Pusfinalyje K. Aglinskaitė pirštines surėmė su ukrainiete Polina Černenko. Lietuvė turėjo pripažinti varžovės pranašumą trečiame raunde ir į finalą nepateko.

Kitiems jauniesiems Lietuvos boksininkams Europos čempionate pergalių iškovoti nepavyko.

Svorio kategorijoje iki 86 kg Tomas Lėmanas ketvirtfinalyje taškais 0:5 pralaimėjo bulgarui Georgui Stojanovui. Lietuvį įveikęs bulgaras ir vėliau buvo nesustabdomas bei tapo Europos čempionu. Svorio kategorijoje iki 63,5 kg Simonas Zelenekas antrame raunde turėjo pripažinti Europos čempionato prizininku tapusio Anglijos atstovo Osamos Mohamedo pranašumą.

Svorio kategorijos iki 71 kg Paulius Vilkas kovoje su švedu Viktoru Jonssonu pirmame raunde patyrė traumą ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. Paulius Bublis svorio kategorijoje iki 60 kg pirmame raunde neatsilaikė prieš juodkalnietį Tomislavą Djinovičių.

Europos jaunimo čempionate kovojo 352 boksininkai ir boksininkės iš 40-ies valstybių. Jiems buvo išdalinti 25 medalių komplektai – 13-oje vaikinų ir 12-oje merginų svorio kategorijų.

Europos čempionate teisėjavo Audrius Gudomskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.