EUROLYGA 2023

Geriausių 2021 metų pasaulio sportininkų titulai – olandui M. Verstappenui ir jamaikietei E. Thompson-Herah

Sekmadienį Sevilijoje vykusioje virtualioje „Laureus“ apdovanojimų ceremonijoje „Formulės 1“ čempionas Maxas Verstappenas ir olimpinė sprinto čempionė Elaine Thompson-Herah paskelbti geriausiais praėjusių metų sportininkais.

 E.Thomson-Herah.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 E.Thomson-Herah.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 M.Verstappenas.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 M.Verstappenas.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
R. Lewandowskis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
R. Lewandowskis.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-25 09:43

M.Verstappenas tapo pirmuoju olandu, laimėjusiu pasaulio „Formulės-1 čempionatą, kai gruodį Abu Dabyje paskutiniame 2021 metų sezono lenktynių rate įveikė septynis kartus nugalėtoją Lewisą Hamiltoną.

„Nuo mažens svajojau būti ant aukščiausio laiptelio ir laimėti čempionatą, – sakė 24-erių M.Verstappenas. – Visų reakcija Olandijoje buvo nuostabi. To niekada nepamiršime.

Tai buvo daug sunkaus darbo ir daug metų trukusio pasiruošimo. Neįtikėtinai didžiuojuosi... Labai daug reiškia būti pripažintam už šį apdovanojimą, vieną aukščiausių pasaulyje, todėl esu be galo laimingas.“

Jamaikietė Thompson-Herah tapo pirmąja moterimi, laimėjusia abejas olimpines sprinto varžybas dvejose olimpiadose iš eilės. Ji pernai Tokijuje apgynė savo titulus 100 m ir 200 m bėgime ir su komanda laimėjo auksą 4x100 m estafetėje.

„Žinau, kad Usainas Boltas anksčiau yra laimėjęs „Laureus“ apdovanojimus, todėl šį trofėjų sugrąžinti namo į Jamaiką yra ypatingas jausmas, – sakė E.Thompson-Herah. – Tas 100 m lenktynes esu peržiūrėjusi kokį tūkstantį kartų. Labai tuo didžiuojuosi, bet negaliu ilgai gyventi praeitimi. Mano tikslas yra būti dar geresne. Pasakiau sau, kad noriu būti geriausia sprintere.“

Italijos futbolo komanda antrą kartą buvo paskelbta Metų komanda po pergalės 2020 m. Europos čempionate. Anksčiau ji buvo apdovanota po 2006 m. laimėto pasaulio čempionato.

Britė tenisininkė Emma Raducanu laimėjo Metų proveržio prizą po savo pasakiško triumfo Niujorke rugsėjį, kai iškovojo „US Open“ titulą.

NFL legenda Tomas Brady, pakeitęs savo karjeros baigimo planus, buvo apdovanotas prizu už viso gyvenimo nuopelnus po to, kai su „Tampa Bay Buccaneers“ laimėjo rekordinį septintąjį „Super Bowl“ titulą.

Lenkas puolėjas Robertas Lewandowskis iš Miuncheno „Bayern“ laimėjo išskirtinių pasiekimų apdovanojimą. Jis praėjusį sezoną pagerino Vokietijos futbolo bundeslygos rekordą, pelnęs 41 įvartį.

Septynis kartus motociklų lenktynių pasaulio čempionas Valentino Rossi, kuris praėjusiais metais baigė savo karjerą, trukusią daugiau nei du dešimtmečius, laimėjo Sporto ikonos apdovanojimą.

„Lareus“ laureatų sąrašas

Metų sportininkas: Maxas Verstappenas

Metų sportininkė: Elaine Thompson-Herah

Metų komanda: Italijos vyrų futbolo komanda

Metų proveržis: Emma Raducanu

Metų sugrįžimas: Sky Brownas

Metų sportininkas su negalia: Marcelas Hugas

Metų veiksmo sportininkė: Bethany Shriever

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus: Tomas Brady

Apdovanojimas už išskirtinius pasiekimus: Robertas Lewandowskis

Sporto ikonos apdovanojimas: Valentino Rossi

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.